Bra där!

Bra där!

En hiphop-historia

Ingen föreställningsinformation hittades

Speldatum

Nasir möter som många andra musiken i tidig ålder. Drömmen om att bli stjärna är närmare än han trott men livet omkring honom pågår fortfarande som vanligt med allt vad det innebär. Vägen till framgång går inte utan hinder.

Hypats, hatats, politiserats och kommersialiserats. Hiphop har fått och får stå ut med mycket. Men kärleken till kulturen och musiken är stark! Vi är stolta över att erbjuda en helt nyskriven musikteaterföreställning med hiphopen i centrum.

Tillsammans med Aki, Dajanko och Sai, välkända främst från fd. musikgruppen Labyrint, har regissör Affe Ashkar (Pitbull 2020, Snubben lättar på sitt hjärta 2019) och Uppsala stadsteater skapat den första svenska musikteaterföreställningen med hiphopen i centrum, på ett sätt som aldrig gjorts förut.

Föreställningen är inte lämplig för barn pga grovt språk och våld.

Recensioner & PRESS

RECENSION P4 Uppland: "En viktig föreställning och feststämning efteråt"

Medverkande


Av

Aki (Aleksi Swallow), Dajanko (Dejan Milacic), Sai (Simon Wimmer)

Regi

Affe Ashkar

Musik

Sai (Simon Wimmer) & Masse (Marcelo Salazar)

LÅTTEXTER

Aki (Aleksi Swallow)

LÅTTEXT TITELSPÅR

Yoel Escanilla

SCENOGRAFI OCH KOSTYM

Jasminda Asplund Blanco

DRAMATURG

Marie Persson Hedenius

VIDEO

David Giese, Olle Ferner, Anders Ekman

LJUS

Mats Öhlin

MASK

Agnes Krasse

LJUDDESIGN

Simon Wimmer

Graffittimålningarna i videomaterialet i föreställningen är skapade av Pärra Von Andreasson Ruskig ångest, Kaos, Nervös och Kuba.

I föreställningen förekommer utdrag ur följande låtar:
Black Sheep – The Choice is Yours (Revisited). Blen – Paus. Labyrint – Ortens favoriter. Labyrint – Kärleken. Latin Kings – Borta i tankar. Public Enemy – Fight The Power. Roots Defenders – Over in The Ghetto. Souls of Mischief – ’93 ’til Infinity. Tha Alkaholiks – Daaam!. Tha Alkaholiks – Make Room.

Trailer: Pontus Eklund.