Abonnemang

Abonnemangsförsäljningen säsong 2024/2025 är öppen!

Har du modet att söka nya erfarenheter? Som abonnent på Uppsala stadsteater får du en hel rad upplevelser att se fram emot: lärande, roande, reflekterande. Du får köpa först av alla och får en alldeles egen stol. Se till att du kommer iväg!

Stora scenen-
abonnemang

Fyra föreställningar – 650 kr över till annat. Med något av våra veckodagsabonnemang förgyller du vardagen med en roligare typ av after work. Fredagar eller lördagar: skippa tv-soffan och möt kraften i liveberättandet. Hårresande dramatik, hisnande musik!

STORA Onsdag

Jernbanan 9 oktober
Julen – the musical 11 december
Kinky Boots 12 mars
Trollflöjten 2 maj

Pris: 1250 kr (ord. pris 1905 kr) 
Du sparar 645 kr!

Köp Onsdagsabonnemang

STORA TORSDAGS

Jernbanan 17 oktober
Julen – the musical 5 december
Kinky Boots 13 mars
Trollflöjten 15 maj

Pris: 1250 kr (ord. pris 1905 kr) 
Du sparar 645 kr!

Köp Torsdagsabonnemang

STORA Fredags

Jernbanan 4 oktober
Julen – the musical 29 november
Kinky Boots 28 mars
Trollflöjten 9 maj

Pris: 1350 kr (ord. pris 1995 kr) 
Du sparar 645 kr!

Köp Fredagsabonnemang

STORA LÖRDAGS

Jernbanan 12 oktober
Julen – the musical 7 december
Kinky Boots 8 mars
Trollflöjten 10 maj

Pris: 1350 kr (ord. pris 1995 kr) 
Du sparar 645 kr!

Köp Lördagsabonnemang

MITT-I-VECKAN

Jernbanan 2 oktober
Julen – the musical 28 november
Kinky Boots 5 mars
Trollflöjten 13 maj

Pris: 1250 kr (ord. pris 1905 kr) 
Du sparar 645 kr!

Köp Mitt-i-veckan-abonnemang

Lilla scenen-
abonnemang

Två föreställningar ingår. Kombinera ett abonnemang på Lilla scenen med ett på Stora scenen, totalt sex föreställningar. Med kombinationen får du både småskaliga kammarspel och grandios musikal. Du får uppleva olika uttryck, form och känsla och får ett lagom antal teaterkvällar 2024/2025.

TIPS! Det går utmärkt att exempelvis kombinera lördagar på Stora scenen med torsdagar på Lilla scenen. Välj det som passar dig bäst!

LILLA ONSDAG

Rosens namn 22 januari
Shunon från Monte Cristo 9 april

Pris: 430 kr (ord. pris 630 kr) 
Du sparar 200 kr!

Köp Lilla onsdag

LILLA TORSDAG

Folkets fiende 7 november
Ett svenskt brott 6 februari

Pris: 430 kr (ord. pris 630 kr) 
Du sparar 200 kr!

Köp Lilla torsdag

LILLA FREDAG

Folkets fiende 27 september
Shunon från Monte Cristo 4 april

Pris: 480 kr (ord. pris 680 kr) 
Du sparar 200 kr!

Köp Lilla fredag

LILLA LÖRDAG

Rosens namn 14 december
Ett svenskt brott 8 februari

Pris: 480 kr (ord. pris 680 kr) 
Du sparar 200 kr!

Köp Lilla lördag

Månads-
abonnemang

För våra allra största fans. Upplev ALLT! Med månadsabonnemanget går du helt enkelt på teater en gång i månaden. Nästintill alla våra egenproducerade föreställningar på Stora och Lilla scenen ingår. Du får uppleva hela spännvidden av vår mångsidiga repertoar. Smalare nyskrivet och bredare klassiker.

Folkets fiende onsdag 25 september
Jernbanan lördag 5 oktober
Julen – the musical lördag 30 november
Rosens namn tisdag 17 december
Pelle Svanslös lördag 11 januari
Ett svenskt brott  torsdag 20 februari
Kinky Boots onsdag 26 mars
Shonun från Monte Cristo fredag 25 april
Trollflöjten fredag 27 maj

Pris: 2150 kr (Ord pris: 3610 kr)
Du sparar 1460 kr!

Köp Månadsabonnemang

Vi säljer endast ett begränsat antal månadsabonnemang. Först till kvarn!

PREMIÄR-
ABONNEMANG

Den skälvande premiärstämningen är obetalbar. Här har du abonnemanget med guldkant. Se våra föreställningar först av alla! Som premiärabonnent får du också en träff med Uppsala stadsteaters teaterchef. Fyra föreställningar på Stora scenen ingår.

Jernbanan 27 september 
Julen – the musical 23 november 
Kinky Boots 1 mars 
Trollflöjten 2 maj

Pris: 1695 kr (Ord pris: 1995 kr)
Du sparar 300 kr

Köp Premiärabonnemang

PJÄSER 2024/2025

STORA SCENEN

Jernbanan
Sju romaner. Ett mycket betydelsefullt stycke historia. Ett mästerverk. Dag Thelander har skrivit en adaption av Sara Lidmans tidlösa epos, som tonsatts av Per Wickström. Jernbanan är en musikal om hur Västerbotten befolkades och hur Inlandsbanan fick sin sträckning. Regi: Emma Roswall.

Julen – the musical
Julshow med Jacke Sjödin! Uppsalas humoress bjuder på en vinterfest med extra allt. Vad föranledde egentligen att mamma kysste tomten? Det blir musik, tokigheter, glitter, stjärngossar och överraskningar. Teaterbarens julmeny går att köpa till.

Pelle Svanslös
Gösta Knutssons och Uppsalas svanslösa stjärna gör huvudrollen i vinterns stora familjeföreställning, i regi av Dennis Sandin. Pelle är ny i stan och försöker skaffa vänner, men det är inte helt lätt när man blir retad för sin obefintliga svans.

Kinky Boots
En nedläggningshotad skofabrik börjar tillverka damstövlar i herrstorlek för att inte gå i konkurs. Och ja, det bygger på en sann historia! Musikalgurun Ronny Danielsson regisserar Kinky Boots, som hade urpremiär på Broadway 2013. Musik och text av Cyndi Lauper.

Trollflöjten
Äntligen opera! Uppsala stadsteater presenterar i samarbete med Folkoperan: Trollflöjten, på svenska. Mozarts klassiska saga blir i händerna på ett franskt konstnärligt team en kamp mellan generationerna. Regissör Stéphane Braunschweig leder en stjärnspäckad ensemble.

LILLA SCENEN

Folkets fiende
Visselblåsaren doktor Stockmann har släppt bomben: den lilla stadens stora inkomstkälla – spaet – är förorenat. Men sanningssägaren blir snabbt ifrågasatt. Nu uppstår ett psykologiskt drama om moral och politik. Philip Zandén aktualiserar och regisserar Henrik Ibsens klassiker.

Rosens namn
Carolina Frände regisserar Umberto Ecos mordhistoria i klostermiljö. Mystiskt dör munkarna, en efter en. Ecos historiska berättelse är ett intellektuellt utmanande deckarmysterium som undersöker vetenskap kontra religion, maktförhållanden, filosofi och bildning.

Ett svenskt brott
Majken, 60 år och undersköterska, hittas död. Vad var det som hände henne? Hur blev hennes liv? Ett svenskt brott är en true crime-berättelse från ett välfärdssverige på fallrepet med manus av Johanna Emanuelsson och regi av Helena Sandström Cruz.

Shunon från Monte Cristo
Greven av Monte Cristo har fått ny kostym: en modern, dystopisk hämndsaga av Aleksi Swallow och Simon Wimmer. Vi följer en ung, samtida Dante som egentligen vill leva ett hederligt liv, men som jobbar i hamnen med smuggling. Regi: Affe Ashkar.

KÖPA ABONNEMANG

Du kan enkelt köpa ditt abonnemang här via vår hemsida med köplänkarna ovan från och med 16 april (obs, gamla abonnenter har förtur tom 11 april). Du är också varmt välkommen att höra av dig till biljettkassan, bokabiljett@uppsalastadsteater.se eller 018-14 62 00. Se biljettkassans öppettider. 

Om du e-postar biljettkassan: uppge namn, adress, telefonnummer, vilket abonnemang och hur många du vill köpa.

Du kan byta föreställningsdag om du vill, för en kostnad mot 40 kr/biljett för abonnenter. Du har möjlighet att göra bytet fram tom 24 h innan föreställningen ägt rum.