Abonnemang

Försäljningen av abonnemang säsong 2023/2024 är nu avslutad.

Upplev mer, betala mindre! Boka en gång, spara pengar och ha det gjort. Du får teaterkvällar att längta efter, riktigt bra rabatt och en hel rad upplevelser att se fram emot. Och dessutom en alldeles egen plats i salongen! Som abonnent är du vår speciella VIP-gäst som vi tar extra väl hand om. 

Stora scenen-
abonnemang

För lite drama i ditt liv? Teaterförsäkra dig för hösten, vintern och våren. Förgyll vardagen och välj mellan onsdagar, torsdagar eller vår nyhet mitt-i-veckan, för dig som kan gå vilken vardag som helst! Välj fredagar eller lördagar –skippa TV-soffan och ta del av livedramat. Fyra föreställningar ingår och den här gången bjuder vi på en härlig mix av musikal, spänning och familjedrama.

Onsdags-
abonnemang

9 to 5 4 oktober
Johanna 27 december
Firma Fabergé 13 mars
Balkan Bordello 17 april

PRIS: 1120 KR (ORD.PRIS: 1650 KR)
DU SPARAR 530 KR

Köp Onsdagsabonnemang

TORSDAGS-
ABONNEMANG

9 to 5 12 oktober
Johanna 4 januari
Firma Fabergé 21 mars
Balkan Bordello 2 maj

PRIS: 1120 KR (ORD. PRIS: 1650 KR)
DU SPARAR 530 KR

Köp Torsdagsabonnemang

Fredags-
abonnemang

9 to 5 6 oktober
Johanna 19 januari
Firma Fabergé 15 mars
Balkan Bordello 19 april

PRIS: 1250 KR (ORD. PRIS: 1680 KR)
DU SPARAR 430 KR

Köp Fredagsabonnemang

LÖRDAGS-
ABONNEMANG

9 to 5 14 oktober
Johanna 13 januari
Firma Fabergé 23 mars
Balkan Bordello 27 april

PRIS: 1250 KR (ORD. PRIS: 1680 KR)
DU SPARAR 430 KR

Köp Lördagsabonnemang

NYHET!
MITT-I-VECKAN-
ABONNEMANG

9 to 5 torsdag 16 november
Johanna tisdag 9 januari
Firma Fabergé onsdag 27 mars
Balkan Bordello onsdag 8 maj

PRIS: 1120 KR (ORD. PRIS: 1650 KR)
DU SPARAR 530 KR

Köp Mitt-i-veckan-abonnemang

Lilla scenen-
abonnemang

Med en kombination av ett Stora scenen-abonnemang och ett miniabonnemang på Lilla scenen får du både ta del av det storslagna och komma nära. Du får uppleva olika uttryck, form och känsla och får en lagom mängd teaterkvällar under året – sex föreställningar totalt med stora och lilla abonnemanget. TIPS! Det går utmärkt att exempelvis kombinera onsdagar på Stora scenen med lördagar på Lilla scenen.

LILLA ONSDAG

Ett drömspel 31 januari
Salong Golnaz 6 mars

PRIS: 430 KR (ORD. PRIS: 630 KR)
DU SPARAR 200 KR

Köp Lilla onsdag

LILLA TORSDAG

Tysk höst 21 september
Herrarna satte oss hit 25 januari

PRIS: 430 KR (ORD. PRIS: 630 KR)
DU SPARAR 200 KR

Köp Lilla torsdag

LILLA FREDAG

Dottern 27 oktober
Salong Golnaz 5 april

PRIS: 480 KR (ORD. PRIS: 680 KR)
DU SPARAR 200 KR

Köp Lilla fredag

LILLA LÖRDAG

Dottern 28 oktober
Herrarna satte oss hit 27 januari

PRIS: 480 KR (ORD. PRIS: 680 KR)
DU SPARAR 200 KR

Köp Lilla lördag

Månads-
abonnemang

För våra allra största fans. Upplev ALLT! Med månadsabonnemanget går du helt enkelt på teater en gång i månaden. Nästintill alla våra egenproducerade föreställningar på Stora och Lilla scenen ingår. Du får uppleva hela spännvidden av vår mångsidiga repertoar. Smalare nyskrivet och bredare klassiker.

Tysk höst Lilla scenen onsdag 20 september
9 to 5 Stora scenen torsdag 19 oktober
Professor Bernhardi Stora scenen onsdag 15 november
Johanna Stora scenen tisdag 19 december
Herrarna satte oss hit Lilla scenen fredag 19 januari
Ett drömspel Lilla scenen fredag 16 februari
Salong Golnaz Lilla scenen lördag 16 mars
Balkan Bordello Stora scenen lördag 20 april
Firma Fabergé Stora scenen fredag 3 maj

PRIS: 2050 KR (ORD. PRIS: 3415 KR)
DU SPARAR 1365 KR

Köp Månadsabonnemang

OBS! Endast ett begränsat antal. Först till kvarn.

PREMIÄR-
ABONNEMANG

Den skälvande premiärstämningen är obetalbar. Här har du abonnemanget med guldkant. Se våra föreställningar först av alla! Som premiärabonnent får du också en träff med Uppsala stadsteaters teaterchef/VD Petra Brylander. Fyra föreställningar på Stora scenen ingår. Den här gången bjuder vi på en härlig mix av musikal, spänning och familjedrama.

9 to 5 30 september
Johanna 16 december
Firma Fabergé 9 mars
Balkan Bordello 13 april

PRIS: 1450 KR (ORD. PRIS: 1680 KR)
DU SPARAR 230 KR

Köp Premiärabonnemang

PJÄSER SÄSONGEN 2023/2024

STORA SCENEN

9 TO 5
Musik, dans, show! Broadwaymusikalen 9 to 5 blir i händerna på regissören Farnaz Arbabi en feministisk komedi. På kontoret blir de tre kollegorna Violet, Judy och Doralee förnedrade och förminskade. Framförda av Dolly Partons storslagna countrymusik bestämmer sig de tre kvinnorna att sätta sin egocentriska och lögnaktiga chef på plats.

JOHANNA
En musikteaterföreställning om föräldralösa Johanna, en överlevare som klarar sig själv i sin koja i skogen. Trots all sin skicklighet finns det en sak hon inte behärskar. Att läsa. Längtan efter det tar henne ut på ett äventyr. Aksel Morisse har tillsammans med författaren Danny Wattin skrivit en humoristisk och spännande berättelse för hela familjen.

FIRMA FABERGÉ PÅ BOLSJAJA MORSKAJAGATAN NUMMER 24
År 1884 får den konkurshotade firman Fabergé i uppdrag att formge en påskgåva åt tsar Alexanders hustru. Detta blir startskottet för de mytomspunna Fabergéäggen och verksamheten blomstrar. Men på gatorna utanför gror missnöjet bland de fattiga och snart är revolutionen ett faktum. Jonas Österberg Nilsson är tillbaka med ett kammarspel i juvelerarmiljö under drömmarnas tid.

BALKAN BORDELLO
Oläkta trauman och olösta konflikter. Balkan Bordello är en historia om livet i ett efterkrigssamhälle baserat på den antika trilogin Orestien. Ett gastkramande familjedrama i motellmiljö av Jeton & Blerta Neziraj.

PROFESSOR BERNHARDI
På ett sjukhus liggen en ung kvinna på sin dödsbädd. Präst tillkallas för att ge kvinnan en sista välsignelse, som Professor Bernhardi sätter stopp för. Beslutet resulterar i en medial folkstorm driven av falska rykten. Carolina Frände regisserar Arthur Schnitzlers Professor Bernhardi, en föreställning full av mänsklighet, kvickhet och visdom.

LILLA SCENEN

TYSK HÖST
Hur hittar man hoppet igen och vågar drömma om det omöjliga? Detta skildrar Stig Dagerman i sina fängslande reportage om efterkrigstidens depression i Tyskland. 2023 skulle Dagerman fyllt 100 år och som en del av uppmärksammandet har Stig Hansén och regissören Anna Takanen dramatiserat Tysk höst, som nu visas på scen för första gången.

DOTTERN
Genom Elsa får vi följa en ung kvinna på hennes väg ut i livet och möta hennes utmaningar och tankar. Karin Parrot-Jonzon regisserar en intim och underhållande föreställning baserad på romanerna Sveas son och Dottern av Lena Andersson, och tar er rakt in i hjärtat av det svenska folkhemmet och dess upplösning.

ETT DRÖMSPEL
Med inspiration av August Strindbergs Ett Drömspel gör regissören Jens Ohlin en realistisk och drömsk pjäs som blir en resa mellan tid och rum. Jens har tidigare gjort flera nyskapande, prisbelönta och högt uppskattade föreställningar av klassiker som Misantropen och (Macbeth), den senare tillsammans med Hannes Meidal på Dramaten.

HERRARNA SATTE OSS HIT
Den Augustprisade boken Herrarna satte oss hit skriven av Elin Anna Labba blir teater och sätts upp i samarbete med Giron Sámi Teáhter. Malin Stenberg skildrar den nedtystade historian om tvångsförflyttningen av samer i början på 1900-talet. En historia som inte får glömmas bort.

SALONG GOLNAZ
Möt fem kvinnor som finner gemenskap på en frisersalong i en förort i Sverige. Här hittar kvinnorna, alla med invandrarbakgrund, en fristad att dela tankar om kärlek, begränsningar, våld och förväntningar på livet. En varm komedi av Seluah Alsaati, i regi av Affe Ashkar.

KÖPA ABONNEMANG

Du kan enkelt köpa ditt abonnemang här via vår hemsida med köplänkarna ovan från och med 5 april (obs, gamla abonnenter har förtur tom 4 april). Du är också varmt välkommen att höra av dig till biljettkassan, bokabiljett@uppsalastadsteater.se eller 018-14 62 00. Se biljettkassans öppettider. 

Om du e-postar biljettkassan: uppge namn, adress, telefonnummer, vilket abonnemang och hur många du vill köpa.

Du kan byta föreställningsdag om du vill, för en kostnad mot 40 kr/biljett för abonnenter. Du har möjlighet att göra bytet fram tom 24 h innan föreställningen ägt rum.