Abonnemang

Abonnemangsförsäljningen för säsongen 2022/2023 är nu avslutad.

Upplev mer, betala mindre! Boka en gång, spara pengar och ha det gjort. Du får teaterkvällar att längta efter, riktigt bra rabatt och en hel rad upplevelser att se fram emot. Och dessutom en alldeles egen plats i salongen! Som abonnent är du vår speciella VIP-gäst som vi tar extra väl hand om. 

Stora scenen-abonnemang

För lite drama i ditt liv? Teaterförsäkra dig för hela vintern och våren. Välj mellan onsdagar, torsdagar, fredagar eller lördagar. AW- eller helgkänsla! Fyra föreställningar ingår. Den här gången bjuder vi på en härlig mix av opera, kriminalfars, magisk saga och Shakespeare.

Onsdagsabonnemang

Così fan tutte 7 sep
Arsenik och gamla spetsar 26 okt
Flickan med svavelstickorna 11 jan
Julius Caesar 29 mars

PRIS: 1120 KR (ORD PRIS: 1725 KR)
DU SPARAR 605 KR

Köp Onsdagsabonnemang

TORSDAGSABONNEMANG

Così fan tutte 15 sep
Arsenik och gamla spetsar 17 nov
Flickan med svavelstickorna 5 jan
Julius Caesar 2 mars

PRIS: 1120 KR (ORD PRIS: 1725 KR)
DU SPARAR 605 KR

Köp Torsdagsabonnemang

Fredagsabonnemang

Così fan tutte 9 sep
Arsenik och gamla spetsar 4 nov
Flickan med svavelstickorna 16 dec
Julius Caesar 3 feb

PRIS: 1250 KR (ORD PRIS: 1795 KR)
DU SPARAR 545 KR

Köp Fredagsabonnemang

LÖRDAGSABONNEMANG

Così fan tutte 17 sep
Arsenik och gamla spetsar 12 nov
Flickan med svavelstickorna 21 jan
Julius Caesar 25 feb

PRIS: 1250 KR (ORD PRIS: 1795 KR)
DU SPARAR 545 KR

Köp Lördagsabonnemang

Lilla scenen-abonnemang

Med en kombination av ett Stora scenen-abonnemang och ett miniabonnemang på Lilla scenen får du både ta del av det storslagna och komma nära. Du får uppleva olika uttryck, form och känsla och får en lagom mängd teaterkvällar under året – sex föreställningar totalt med stora och lilla abonnemanget. TIPS! Det går utmärkt att exempelvis kombinera onsdagar på Stora scenen med lördagar på Lilla scenen.

LILLA ONSDAG

Älskarinnorna 21 september
Spegelmannen 18 januari

PRIS: 420 KR (ORD PRIS: 620 KR)
DU SPARAR 200 KR

Köp Lilla onsdag

LILLA TORSDAG

Älskad, saknad 10 november
De förlorade hjältarnas land 11 maj

PRIS: 420 KR (ORD PRIS: 620 KR)
DU SPARAR 200 KR

Köp Lilla torsdag

LILLA FREDAG

Älskad, saknad 28 oktober
De förlorade hjältarnas land 28 april

PRIS: 470 KR (ORD PRIS: 670 KR)
DU SPARAR 200 KR

Köp Lilla fredag

LÖRDAGSABONNEMANG

Älskarinnorna 24 september
Spegelmannen 7 januari

PRIS: 470 KR (ORD PRIS: 670 KR)
DU SPARAR 200 KR

Köp Lilla lördag

Månadsabonnemang

För våra allra största fans. Upplev ALLT! Med månadsabonnemanget går du helt enkelt på teater en gång i månaden. Nästintill alla våra egenproducerade föreställningar på Stora och Lilla scenen ingår. Du får uppleva hela spännvidden av vår mångsidiga repertoar: nyskapande, oprövat och välbekanta klassiker.

Così fan tutte Stora scenen, lördag 3 sep
Arsenik och gamla spetsar Stora scenen,
lördag 22 okt
Älskad, saknad Lilla scenen, torsdag 17 nov
Spegelmannen Lilla scenen, fredag 16 dec
Flickan med svavelstickorna Stora scenen,
lördag 14 jan
Julius Caesar Stora scenen, torsdag 9 feb
Överraskning! Lilla scenen, onsdag 1 mars
Överraskning! Stora scenen, onsdag 13 april

PRIS: 2020 KR (ORD PRIS: 3115 KR)
DU SPARAR 1095 KR

Köp Månadsabonnemang

OBS! Endast ett begränsat antal. Först till kvarn.

PREMIÄRABONNEMANG

Den skälvande premiärstämningen är obetalbar. Här har du abonnemanget med guldkant. Se våra föreställningar först av alla! Som premiärabonnent får du också en träff med Uppsala stadsteaters teaterchef/vd Petra Brylander. Fyra föreställningar på Stora scenen ingår. Den här gången bjuder vi på en härlig mix av opera, kriminalfars, magisk saga och Shakespeare.

Così fan tutte 27 augusti
Arsenik och gamla spetsar 15 oktober
Flickan med svavelstickorna 10 december
Julius Caesar 28 januari

PRIS: 1450 KR (ORD PRIS: 1795 KR)
DU SPARAR 345 KR

Köp Premiärabonnemang

PJÄSER SÄSONGEN 2022/2023

STORA SCENEN

COSÌ FAN TUTTE Äntligen opera! Mozarts musikaliskt briljanta Così fan tutte handlar om två unga par som planerar sina bröllop men som börjar tvivla. Betyder lyckliga i alla sina dagar att man måste ge upp sina egna drömmar? Tvåsamhet och tveksamhet i regi av Ulrike Schwab, i samarbete med Folkoperan.

ARSENIK OCH GAMLA SPETSAR
De två gamla systrarna Abby (Anna Carlson) och Martha (Pia Johansson) har den dåliga vanan att förgifta ensamstående män med arsenik. Philip Zandén regisserar Joseph Kesselrings kusliga kriminalfars.

FLICKAN MED SVAVELSTICKORNA
H.C. Andersens sagoklassiker från 1845 ligger till grund för ett visuellt färgstarkt, dansant, musikaliskt och poetiskt allkonstverk à la koreografen Benke Rydman. Dessutom ligger intervjuer med tio Uppsalabor på temat ensamhet till grund för föreställningen.

JULIUS CAESAR
Julius Cæsar har just vunnit ett stor slag och därigenom gjort sig själv omåttligt populär bland Roms befolkning. Jonas Österberg Nilsson skapar en nutida och filmisk bearbetning av Shakespeares tragedi, om ett ständigt aktuellt maktspel och om världens mest kända mord.

LILLA SCENEN

ÄLSKARINNORNA
Den prisbelönta regissören Anja Suša sätter upp den Nobelprisade författaren Elfriede Jelineks roman Älskarinnorna från 1975. Vi följer två unga kvinnor vars drömmar är större än livet som fabriksarbeterska och kassörska, i ett Österrike präglat av arvet efter nazismen.

ÄLSKAD, SAKNAD
Är vi otränade i sorg? Finns det en deadline för hur länge man får vara ledsen efter att ha förlorat någon? Och när får man skratta igen? Nyskrivna Älskad, saknad av Carl Johan Karlson och Malin Lagerlöf är både uppslitande, trösterik, absurd och komisk. Precis som sorg kan vara.

SPEGELMANNEN
Ett hisnande teatraliskt grepp i true crime-genren. Den unge journalisten Claas Relotius kammar hem pris efter pris för sina fängslande reportage i Der Spiegel. Men hans kollega börjar
ana oegentligheter… En spänningsfylld jakt på sanning av Viktor Tjerneld.

DE FÖRLORADE HJÄLTARNAS LAND
Press- och publiksuccén från hösten 2021 återvänder! Ingenjör Andrées försök att nå Nordpolen i luftballong är en historisk sensation. En nyskriven, rafflande berättelse om de tre männens försök till överlevnad av Jonas Österberg Nilsson, som även står för regin.

KÖPA ABONNEMANG

Du kan enkelt köpa ditt abonnemang här via vår hemsida med köplänkarna ovan (obs, gamla abonnenter har förtur tom 4 april). Du är också varmt välkommen att höra av dig till biljettkassan, bokabiljett@uppsalastadsteater.se eller 018-14 62 00. Se biljettkassans öppettider. 

Om du e-postar biljettkassan: uppge namn, adress, telefonnummer, vilket abonnemang och hur många du vill köpa.

Du kan byta föreställningsdag om du vill, för en kostnad mot 40 kr/biljett för abonnenter. Du har möjlighet att göra bytet fram tom 24 h innan föreställningen ägt rum.