Utställningar i huset

OFFKONSTEN! C/O STADSTEATERN

Offentlig konst är konstverk som finns i offentliga rum; lokaler eller platser som är tillgängliga för allmänheten. Den offentliga konsten är till för alla.

I Offkonsten! c/o stadsteatern visas utställningar som på olika sätt belyser arbetet med offentlig konst: idéer, processer, exempel på kollektioner för institutioner, pedagogiskt arbete och konst ur samlingarna.

Aktuell utställning ligger en trappa upp i Uppsala stadsteater och är ett samarbete mellan kulturförvaltningen Uppsala kommun, Uppsala stadsteater och Konstenheten samt enheten för Kulturutveckling, Region Uppsala. Du kan besöka utställningen när teatern har öppet.

UTSTÄLLNINGAR

Nu är inte nu – konsten att fånga tiden

Visas 9 september – 17 december under teaterns ordinarie öppettider och i samband med föreställning.

Bildkonsten har en särskild förmåga att gestalta tid. Den kan skildra sin egen samtid, men också fungera som en spegel för den tid betraktaren befinner sig i. Relationen till tid skiljer sig mellan olika konstnärliga tekniker och uttryck, och finns dessutom som en konkret aspekt av den skapande processen.

Som en kommentar till höstens föreställningar på Uppsala stadsteater, Tysk höst av Stig Dagerman och musikalen 9 to 5, visar Region Uppsala verk ur sin konstsamling som ur olika perspektiv behandlar begreppet tid.

Målning föreställande en man som dricker ur en kopp, halvsittandes i en säng
Fredrik Landergren – Man med tekopp