Välkommen att ta ett glas och något att äta före eller efter föreställningen. Du kan också förboka pausfika. Eller kom förbi utan att gå på teater!
Teaterbaren ger dig en härlig helaftonskväll på teatern och är alltid öppen före alla våra kvällsföreställningar. Ofta håller baren också öppet efteråt. I restaurangdelen Bistron dukar vi upp förbokningar och pausbeställningar. I foajén är det skönt barhäng direkt ovanför trappan, där man också kan äta. Ibland bjuds det också på livemusik eller quiz på barscenen!
boka bord
Önskar du boka bord gör du det enklast genom att ringa 018-135709. Teaterbarens personal är på plats från eftermiddagstid.
PAUSBESTÄLLNING
Du kan enkelt förbeställa fika, öl, vin eller dylikt till pausen när du köper din biljett här via vår webb, i sista steget innan betalning. Din bokning dukas upp i Bistron. Du hittar ditt bordsnummer på listan i foajén. Du kan också förboka pausservering på plats i baren innan föreställningen, i mån av plats.
Öppettider
Teaterbaren är öppen före alla kvällsföreställningar. Ibland håller baren även öppet efteråt. Varmt välkommen! Önskar du boka bord gör du det enklast genom att ringa på 018-135709. Teaterbarens personal är på plats från eftermiddagstid.
Kontakt
Telefon: 018-135709
E-post: info@teaterbarenuppsala.se
Meny
På menyn finns varmrätter, soppor, fika och förstås Teaterbarens berömda räkmacka. Och vill ni bara dricka serveras vin, öl och uppskattade drinkar. Vi erbjuder även en trerätters Teatermeny i samband med utvalda föreställningar. Du kan läsa mer om aktuella teatermenyer nedan.
Teaterbaren är numera kontantfri.
Teatermeny
Vi erbjuder en trerätters Teatermeny i samband med föreställningarna nedan. Menyn köps enklast i samband med biljettköpet online här på vår webb. Du avnjuter för- och huvudrätt innan föreställningen, vi rekommenderar att du är på plats ca 1,5-2 h innan. Dessert serveras i pausen, kaffe eller te ingår alltid. Bordsbokning ingår, Teaterbaren anvisar dig ett bord när du kommer.
Vegan eller allergiker? Kontakta Teaterbaren på 018–135709 så hjälper de dig.
Hösten 2024
Jernbanan
Förrätt: Västerbottentartlett
Serveras med löjrom, rivet rökt och torkat renkött, åkerbärpicklad schalottenlök, dillcreme & gräslök.
Varmrätt: Halstrad Fjällröding
Serveras med mandelpotatisbakelse, mousselinesås med dill och hummer samt krondillpicklad rotfruktscrudite.
Dessert: Västerbottnisk Cheesecake
Serveras med hjortron, vit chokladmousse, citronmeliss.
Vegetarisk meny
Förrätt: Västerbottentartlett
Serveras med olivoljeconfiterade belugalinser, riven tryffel, åkerbärpicklad schalottenlök, dillcreme & gräslök.
Varmrätt: Halstrad Jackfruit
Serveras med mandelpotatisbakelse, mousselinesås med dill och syltad kantarell samt krondillpicklad rotfruktscrudite.
Dessert: Västerbottnisk cheesecake
Serveras med hjortron, vit chokladmousse, citronmeliss.
Julen – the musical
Förrätt: Löjrom & matjes
Serveras med apelsinpicklad potatis, krämig äggula, sockerrostade kavringsmulor, vispad saffransmetana, isad schalottenlök, brynt citronsmör, långpeppar & krasse.
Varmrätt: Kryddstekt Ankbröst
Serveras med glöggreduktion, Pomme Anna, smörbakat vinteräpple med stjärnanis och ingefära, gräddslungad grönkål & lingon.
Dessert: Vispad pannacotta med smak av vanilj och saffran.
Serveras med smörstekt mjuk pepparkaka, lingon, muskot & salt chokladkaramell.
Vegetarisk meny
Förrätt: Tångcaviar & kryddgravad aubergine
Serveras med apelsinpicklad potatis, krämig äggula, sockerrostade kavringsmulor, vispad saffransmetana, isad schalottenlök, brynt citronsmör, långpeppar & krasse.
Varmrätt: Kryddstekt halloumi- & rödbetsbiff
Serveras med glöggreduktion, Pomme Anna, smörbakat vinteräpple med stjärnanis och ingefära, gräddslungad grönkål & lingon.
Dessert: Vispad pannacotta med smak av vanilj och saffran.
Med smak av vanilj och saffran. Serveras med smörstekt mjuk pepparkaka, lingon, muskot & salt chokladkaramell.
Våren 2025
Kinky Boots
Förrätt Tartar på Vannamei-räkor
Med avokadocrème, dillpicklad gurka, syrad ananas, forellrom, rostad räkolja, jalapeño, isad silverlök, krasse, filodegskrisp
Varmrätt Lågtempererad lammrostbiff
Med smör- och vitlöksconfiterad potatis, rödvinsreduktion med rosmarin och citron, saltbakade cocktailtomater, emulsion på äpple och selleri, friterad persiljerot, ärtskott
Dessert Pavlova
Citrus- och mynta-maräng, Grand Marnier-indränkt frukt, tonkagrädde, jordgubbskompott, rostad mandel, citronpärlor, mynta
Vegetarisk meny
Förrätt ”Tartar” på gula ärtor och persiljerot
Med avokadocrème, dillpicklad gurka, syrad ananas, citronkaviar, rostad paprikaolja, jalapeño, isad silverlök, krasse, filodegskrisp
Varmrätt Ört- och vitlöksbakad seitan
Med smör- och vitlöksconfiterad potatis, rödvinsreduktion med rosmarin och citron, saltbakade cocktailtomater, emulsion på äpple och selleri, friterad persiljerot, ärtskott
Dessert Pavlova
Citrus- och myntamaräng, Grand Marnier-indränkt frukt, tonkagrädde, jordgubbskompott, rostad mandel, citronpärlor, mynta
Trollflöjten
Förrätt: Pannonisk Fisksoppa
Kryddig paprikabaserad soppa med havskatt, gös, varmrökt sidfläsk och torskrom. Toppad med syrad grädde och persiljeolja, Serveras med färskoströran liptauer aufstrich och österrikiskt kejsarbröd.
Varmrätt: Wienerschnitzel på kalvinnanlår
Med ljummen potatissallad, vispat sardellsmör, rödvinssky och citron.
Dessert: Linzertårta
Mandelmousse, rostad mandel, choklad- och kanelsirap, krasse och pulveriserade röda vinbär.
Vegetarisk meny
Förrätt: Pannonisk Svampsoppa
Kryddig paprikabaserad soppa med ostronskivling, kastanjechampinjon, rökt tofu och cannellinibönor. Toppad med syrad grädde och persiljeolja, Serveras med färskoströran liptauer aufstrich och österrikiskt kejsarbröd.
Varmrätt: Wienerschnitzel på rotselleri
Serveras med ljummen potatissallad, vispat persiljesmör med riven alpost, rödvinssky och citron.
Dessert: Jordgubbar
Mandelmousse, rostad mandel, choklad- och kanelsirap, krasse och pulveriserade röda vinbär.