Teaterbaren

Välkommen att ta ett glas och något att äta före eller efter föreställningen. Du kan också förboka pausfika. Eller kom förbi utan att gå på teater!

Teaterbaren ger dig en härlig helaftonskväll på teatern och är alltid öppen före alla våra kvällsföreställningar. Ofta håller baren också öppet efteråt. I restaurangdelen Bistron dukar vi upp förbokningar och pausbeställningar. I foajén är det skönt barhäng direkt ovanför trappan, där man också kan äta. Ibland bjuds det också på livemusik eller quiz på barscenen!

Teaterbaren på Uppsala stadsteater
Foto: Patrik Lundin

boka bord

Önskar du boka bord gör du det enklast genom att ringa 018-135709. Teaterbarens personal är på plats från eftermiddagstid.

PAUSBESTÄLLNING

Du kan enkelt förbeställa fika, öl, vin eller dylikt till pausen när du köper din biljett här via vår webb, i sista steget innan betalning. Din bokning dukas upp i Bistron. Du hittar ditt bordsnummer på listan i foajén. Du kan också förboka pausservering på plats i baren innan föreställningen, i mån av plats.

Öppettider

Teaterbaren är öppen före alla kvällsföreställningar. Ibland håller baren även öppet efteråt. Varmt välkommen! Önskar du boka bord gör du det enklast genom att ringa på 018-135709. Teaterbarens personal är på plats från eftermiddagstid.

Kontakt

Telefon: 018-135709
E-post: info@teaterbarenuppsala.se

Meny

På menyn finns varmrätter, soppor, fika och förstås Teaterbarens berömda räkmacka. Och vill ni bara dricka serveras vin, öl och uppskattade drinkar. Vi erbjuder även en trerätters Teatermeny i samband med utvalda föreställningar. Du kan läsa mer om aktuella teatermenyer nedan.

Teaterbaren är numera kontantfri.

Teatermeny

Vi erbjuder en trerätters Teatermeny i samband med föreställningarna nedan. Menyn köps enklast i samband med biljettköpet online här på vår webb. Du avnjuter för- och huvudrätt innan föreställningen, vi rekommenderar att du är på plats ca 1,5-2 h innan. Dessert serveras i pausen, kaffe eller te ingår alltid. Bordsbokning ingår, Teaterbaren anvisar dig ett bord när du kommer.

Vegan eller allergiker? Kontakta Teaterbaren på 018–135709 så hjälper de dig.

Våren 2024

Litteraturkanonen

Förrätt: Toast Skagen
med handskalade räkor

Varmrätt: Rödvinsbrässerad oxkind
Serveras med potatispuré, knaperstekt fläsk och karamelliserad pärllök.

Dessert: Jordgubbar
Serveras med maräng, grädde och hallonsås.

Vegetarisk meny

Förrätt: Gratinerad svamptoast

Varmrätt: Rödvinsbrässerad rotselleri
Serveras med potatispuré, friterad morot och karamelliserad pärllök.

Dessert: Jordgubbar
Serveras med maräng, grädde och hallonsås.

Läs mer om Litteraturkanonen

Hösten 2024

9 to 5 – musikalen

Förrätt: Shrimp Cocktaill
Serveras med cognacsspetsad Rhode Island och vitlöksbröd.

Varmrätt: Surf N Turf
Bourbonflamberad oxfilé, parmesangratinerad hummer, potatisterrin, vitlök- och persiljecréme och smörad bourbonsky.

Dessert: Pecan Pie
Serveras med vispad vaniljsmetana och kaffecoulis.

Vegetarisk meny

Förrätt: Silken Tofu Cocktail
Serveras med cognacsspetsad Rhode Island och vitlöksbröd.

Varmrätt: Watermelon N Cauliflower
Bourbonflamberad vattenmelon, parmesan- och tryffelgratinerad blomkål, potatisterrin, vitlök- och persiljecréme och smörad bourbonsky.

Dessert: Pecan Pie
Serveras med vispad vaniljsmetana och kaffecoulis.

Läs mer om 9 to 5 musikalen

Jernbanan

Förrätt: Västerbottentartlett
Serveras med löjrom, rivet rökt och torkat renkött, åkerbärpicklad schalottenlök, dillcreme & gräslök.

Varmrätt: Halstrad Fjällröding
Serveras med mandelpotatisbakelse, mousselinesås med dill och hummer samt krondillpicklad rotfruktscrudite.

Dessert: Västerbottnisk Cheesecake
Serveras med hjortron, vit chokladmousse, citronmeliss.

Vegetarisk meny

Förrätt: Västerbottentartlett
Serveras med olivoljeconfiterade belugalinser, riven tryffel, åkerbärpicklad schalottenlök, dillcreme & gräslök.

Varmrätt: Halstrad Jackfruit
Serveras med mandelpotatisbakelse, mousselinesås med dill och syltad kantarell samt krondillpicklad rotfruktscrudite.

Dessert: Västerbottnisk cheesecake
Serveras med hjortron, vit chokladmousse, citronmeliss.

Läs mer om Jernbanan

Julen – the musical

Förrätt: Löjrom & matjes
Serveras med apelsinpicklad potatis, krämig äggula, sockerrostade kavringsmulor, vispad saffransmetana, isad schalottenlök, brynt citronsmör, långpeppar & krasse.

Varmrätt: Kryddstekt Ankbröst
Serveras med glöggreduktion, Pomme Anna, smörbakat vinteräpple med stjärnanis och ingefära, gräddslungad grönkål & lingon.

Dessert: Vispad pannacotta med smak av vanilj och saffran.
Serveras med smörstekt mjuk pepparkaka, lingon, muskot & salt chokladkaramell.

Vegetarisk meny

Förrätt: Tångcaviar & kryddgravad aubergine
Serveras med apelsinpicklad potatis, krämig äggula, sockerrostade kavringsmulor, vispad saffransmetana, isad schalottenlök, brynt citronsmör, långpeppar & krasse.

Varmrätt: Kryddstekt halloumi- & rödbetsbiff
Serveras med glöggreduktion, Pomme Anna, smörbakat vinteräpple med stjärnanis och ingefära, gräddslungad grönkål & lingon.

Dessert: Vispad pannacotta med smak av vanilj och saffran.
Med smak av vanilj och saffran. Serveras med smörstekt mjuk pepparkaka, lingon, muskot & salt chokladkaramell.

Läs mer om Julen – the musical

Kalender