För skolor

Här kan du se vilka skolföreställningar vi har just nu, hitta handledningsmaterial och läsa om olika skolprojekt vi genomför.

Skolföreställningar

Se allt vi spelar för skolor just nu

Mer för skolor

besöket på teatern

Här följer bra information att veta om ert teaterbesök. Välkomna!

välkommen hit

När ni kommer till teatern möts ni av en publikvärd. Publikvärden kommer att stämma av vilken skola ni är från och hur många ni är. Räkna därför gärna elever och vuxna i förväg. Tveka inte att fråga publikvärden om ni undrar något kring föreställningen.

Kom gärna i god tid innan föreställningen börjar.

Toaletter & garderob

I foajén finns flera toaletter. Det är bra om ni klarar av toalettbesök innan föreställningen börjar. Vi har också klädhängare och garderob där ni kan hänga av er.

Försenad?

Vi släpper inte in publik efter att föreställningen börjat. Om bussen eller tåget blir försenat och ni misstänker att ni blir sena till föreställningen kan ni ringa direkt till publikvärden på telefonnummer: 079-063 19 65.

Matsäck?

Ibland kan det vara skönt äta medhavd matsäck före eller efter föreställningen på teatern, särskilt om man rest långt.

Vi kan ibland, men inte alltid, erbjuda er att sitta i teaterns foajé för att äta matsäck i samband med föreställningarna. Vill ni äta medhavd matsäck på teatern? maila: bokabiljett[at]uppsalastadsteater.se

Våra scener

Våra föreställningar ser olika ut och kan spelas på våra olika scener. Vi har fyra olika scener: EttanLilla scenenStora scenen och Intiman. För det mesta spelar vi skolföreställningar på scenen Ettan som ligger i källaren, direkt till vänster nerför trappen efter att ni kommit in i foajén. Hiss finns.

Rullstolsplatser eller särskilda behov

Meddela om ni behöver en rullstolsplats. Rullstolsplatser bokas via biljettkassan.

Stora scenen har fyra platser för rullstolar. Övriga scener har en rullstolsplats per salong. Vid frågor om teaterns tillgänglighet, kontakta biljettkassan eller tala med publikvärdarna i foajén.

Om det finns elever med särskilda behov som det är viktigt för foajépersonalen att känna till, kan detta meddelas till biljettkassan på bokabiljett[at]uppsalastadsteater.se.

Läs mer om tillgängligheten på teatern.

samarbeta med teatern

Utöver de aktiviteter du hittar här på hemsidan arbetar Uppsala stadsteaters dramapedagog Maria Trost också direkt med ett visst antal skolor varje år.

Hör gärna av dig om du är intresserad av ett samarbete med din skola. Maila till maria.trost[at]uppsalastadsteater.se

FRÅGOR? 

Skicka e-post till: bokabiljett[at]uppsalastadsteater.se.