Handlednings­material

Illustration rymddräkt

Till samtliga skolföreställningar erbjuder vi ett handledningsmaterial med tips och råd på hur ni kan jobba vidare med föreställningen i klassrummet.

Uppsala stadsteaters dramapedagoger publicerar ett digitalt tillgängligt handledningsmaterial som såväl privatpersoner som lärare och elever kan ta del av inför och efter teaterbesöket i appen Notion.

Som lärare får du tips för hur du kan förbereda din klass genom samtal och information om både föreställning och teaterbesöket i sig. Du får också tips för att jobba vidare med föreställningen i klassrummet efter teaterbesöket.

Materialet på Notion innehåller både teaterövningar och förslag på teman för samtal kopplade till föreställningen. I höst kommer också en ny digital film där dramapedagogerna själva håller ett eftersnack som kan spela upp i klassrummet. Materialet läggs upp på plattformen Notion en dryg vecka före respektive premiär och skickas också ut till de lärare som bokat in sina klasser för att se föreställningen.

Handledningsmaterial

JOHANNA

Handledningsmaterial för Johanna

FURAN

Handledningsmaterial för Furan kommer inom kort

TA MED SKOLKLASSEN PÅ TEATER

Ta med skolklassen på teater” är ett material där teaterns dramapedagoger samlat handledningsmaterial, korta filmer och introduktioner i appen Notion.

KOntakta Oss

Teaterns dramapedagoger arbetar också nära skolorna och kan komma ut både före och efter att klassen sett en föreställning för att jobba vidare med pjäsen som ni sett/ska se.

Om klassen är ovana teaterbesökare eller vill bekanta sig med lokalerna och teatern innan föreställningen.

Boka ett möte med en dramapedagog. E-posta: workshop[at]uppsalastadsteater.se