Man som ligger i en säng och vrålar av sorg, blommor över sig

Älskad, saknad

Älskad, saknad

När livet vänder – och kommer åter

Ingen föreställningsinformation hittades

Är vi otränade i sorg? Känns det inte ibland som att det finns en deadline för hur länge man får vara ledsen? Och när kommer det första skrattet tillbaka? Dessa funderingar var upprinnelsen till en pjäs om sorgeprocess, som tog form i samband med att regissören Carl Johan Karlsons mamma gick bort, han var 30, hon 66.

I Älskad, saknad får vi ta del av sju personers förluster av en närstående. Torbjörns fru dör i cancer. Kvar finns han, och tre små barn. Hur ska man kunna sköta sin ekonomi när man inte ens klarar av att bre en smörgås? Och vad ska Ulrika göra av barnvagnen efter den dödfödda sonen? Och kvinnan som till slut vrålade på blombudet, när hon helt enkelt inte kunde ta emot fler blommor efter sin makes död. Världen vänds upp och ned. Men en dag kommer det där första skrattet igen.

Föreställningen är både uppslitande och trösterik – och ibland så där absurd och på gränsen till komisk som bara sorg kan vara. Älskad, saknad bygger på intervjuer med människor om erfarenheter av sorg och förlust. För dramatiseringen står Malin Lagerlöf.

“Det var så märkligt för i morse när himlen hade den där fina röda färgen stod jag och väntade på att den där bottenlösa sorgen skulle infinna sig på det där sättet som den hittills gjort varje år den här dagen. Men det skedde inte. Och då ville jag bara ropa – Mamma det går!”

Recensioner & press

Medverkande


Av

Malin Lagerlöf

REGI

Carl Johan Karlson

Scenografi & kostym

Magdalena Åberg

KOMPOSITÖR

Christoffer Karlsson

LJUS

Jonas Nyström

MASK

Johanna Rönnbäck

BAKOM KULISSERNA

Affischbild: Klara G. Trailer: Anders Ekman.

Föreställningen hade urpremiär 1 juni 2022.