Två personer leker med band och bollar i en futuristisk miljö

Sandslottet

Sandslottet

In i labyrinten! Teater för skolor årskurs F-1

Spelas i september och oktober för skolor och för barnfamiljer i november. Boka nedan.

Ingen föreställningsinformation hittades

Speldatum

Sandslottet är en nyskriven pjäs för barn i årskurs F och 1, inspirerad av Kafkas Slottet. Föreställningen – som utspelar sig inne i en slags labyrint på källarscenen Ettan – väcker på ett lekfullt sätt frågor om regler och sätt att lära sig saker på. En maffig föreställning för de yngsta.

I labyrinten får barnen lära känna Eli. Eli träffar en kontrollant, en brevbärare, rektorskan… Alla är de mycket noga med att följa REGLERNA. Men hon träffar också en sjungande hund! Regler är nog bra. Men ibland förstår man kanske inte varför man måste följa dem.

Emil Brulin regisserar Hanna Nygrens Sandslottet. Föreställningen är lämplig för barn från sex år, en ålder med regler i fokus. Hur gör man till exempel när man börjar skolan? Varför finns det en massa regler för varenda grej, måste man följa dem? Är det lätt att göra rätt?

BOKNING LÄRARE

– Endast en klass i taget per föreställning. Här via vår webb kan du som lärare boka minst 15 elever och max 30. Är ni färre än 15? Kontakta bokabiljett@uppsalastadsteater.se / 018-14 62 00 så hjälper vi dig.

– Föreställningen är ca 45 min lång. Räkna med 1,5 h totalt inkl eftersamtal och fruktstund/matsäck. Ta med egen frukt eller matsäck.

– Vi kommer att skicka ut ett mail med mer info innan teaterbesöket.

HANDLEDNINGSMATERIAL
För lärare och andra vuxna: här hittar du ett handledningsmaterial så att du kan förbereda eleverna innan teaterbesöket. Materialet kommer att fyllas på inom kort.

Under delar av föreställningen sitter publiken på golvet.

medverkande


Av

Hanna Nygren

Regi

Emil Brulin

Scenografi och kostym

Ylva Norlin

Kompositör

Linus Hillborg

Dramaturg

Marie Persson Hedenius

Ljus

Tommy Sahlén

Mask

Johanna Rönnbäck

Affischbild: Johan Björnsrud, Maria Lilja