Närbild på en man i smink som ser orolig ut

Sommar­teater med Kulle­teatern

Sommar­teater med Kulle­teatern

SPELADE SOMMAREN 2023 I TEATERTÄLTET

Scensommar i Gottsunda – “Den inbillade sjuke” av Jean-Baptist Molière

Information in English
Warbixin af-soomaali ah

معلومات باللغة العربية

Ingen föreställningsinformation hittades

I sommar turnerar Kulleteatern med Den inbillade sjuke – en komedi i 1600-tals peruk och kostym av Jean-Baptist Molière. I teatertältet i Gottsunda ges tre kostnadsfria föreställningarVälkommen till en sedelärande historia om att vårda sina relationer, inramat av hypokondrins komiska poänger, allt i ett färgsprakande farstempo! 

Monsieur Argan, en äldre herre som tror sig vara svårt sjuk, har en giftasvuxen dotter. Hon har redan träffat sitt livs kärlek, men Monsieur Argan, som enligt honom själv är fruktansvärt sjuk, ser nu sitt tillfälle att få en läkare till svärson!
Komedins förvecklingar är igång och pigan Toinette tillsammans med storebrodern Beralde försöker ställa allt till rätta, samtidigt som Monsieur Argan ska hinna ta alla sina lavemang.

Föreställningen passar alla åldrar.

Den inbillade sjuke har premiär 28 juni på Gregersboda gård i Bergshamra, läs mer om Kulleteatern och se deras övriga spelplatser i Uppsala län i sommar.

Biljetter:
Fri entré, men biljett behövs och bokas här på vår webb.
Rullstol? Maila biljettkassan så hjälper vi till.

Var?
Föreställningen spelas i ett stort tält på en gräsmatta ca 5 minuter från Gottsunda centrum. Om du promenerar från Gottsunda centrum: följ gångvägen Askbanan och ta första vänster efter fotbollsplanen. Om du kommer med bil går det bra att parkera vid Gottsunda centrum. Kartnål på Google maps.

Medverkande

Carl Jacobson, Ida Löfholm, Willma Idris och Johan Stavring


Regi och bearbetning

Linda Kulle