Illustration med mönster så som en hatt, en oliv, ett svärd mm.

Gustav Vasa

Gustav Vasa

En monolog med Harry Friedländer

Ingen föreställningsinformation hittades

Gustav Vasa sliter sitt hår. Hans folk gör uppror emot honom. Hans son, arvprinsen, sysslar med ständiga upptåg. Förstår de inte vad han har gjort för dem, för Sverige?

Likt Gudfadern i Coppolas värld styr och formar den diplomatiske Gustav Vasa sitt kungarike med maffialiknande metoder. Han är besatt av sitt uppdrag och sitt arv och är villig att göra allt för att säkerställa makten. Men vad är det värt? Måste han offra det sista av sin medmänsklighet för att nå dit han vill?

Joakim Sten har kokat ner Strindbergs mastodontverk till en rapp och intim monolog där den komplexa och fascinerande Gustav Vasa får stå ostört i centrum.

Teater och mat! Du kan förbeställa mat eller dryck vid biljettköp som dukas upp på Intiman inför föreställningen. Du kan också handla i baren.

Gustav Vasa är ett samarbete med Kompani Ad Hoc. Föreställningen spelades under hösten på Uppsala konstmuseum.

RECENSIONER & PRESS

Från 43:36. "Vilken jävla rollprestation han gjorde". Loretto Villalobos tipsar om föreställningen i podden Kritcirkeln.

Medverkande


Av

Joakim Sten

Baserad på

Strindbergs verk

Regi

Dennis Sandin

Komposition och arrangemang

Mikael Svanevik

Ljusdesign

Mats Öhlin

Foto och video

Pontus Eklund

Föreställningen är skapad av Kompani Ad Hoc i samarbete med Uppsala stadsteater, Uppsala konstmuseum och Uppsala slottshistoriska. Med stöd av Uppsala kommun & Region Uppsala

Affischbild: Nils Jarlsbo