Den fule

Den fule

En skruvad komedi om famlandet efter framgång och autenticitet

Ingen föreställningsinformation hittades

speldatum

Framgångsrik, lyckligt gift och världen ligger framför ingenjörens Lettes fötter. Tills den dagen chefen nekar honom att åka och presentera sin senaste uppfinning. Varför? Jo, för hur skulle någon någonsin kunna ta det han säger seriöst när han är så otroligt ful.

Detta är något som han själv aldrig har reflekterat över, att han ansikte är så osannolikt motbjudande. Han ser bara en lösning på problemet – att låta sig plastikopereras, illa kvickt. Efter den ofattbart lyckade operationen blir ingenting sig likt. Dörrar som tidigare varit stängda står nu på vid gavel och tanken om vad som är möjligt och tillåtet börjar att spinna fritt. Problemet är bara – han är inte den enda som har gått till just denna plastikkirurg. Plötsligt börjar han se kopior av sig själv stadens gator. Eller är det i själva verkat han som är kopian? Spelar det egentligen överhuvudtaget någon roll vem som är vem? Det enda som är säkert är att detta blir minst sagt förvirrande för hans fru.

Den fule är en pjäs där jaget upplöses på identiteternas fria marknad. Här är inget autentiskt, inget är heligt och inget är hugget i sten. Inte ens ditt eget ansikte. I händerna på regissören Viktor Tjerneld blir Marius von Mayenburgs Den fule en skruvad absurd komedi i famlandet efter framgång, säljpotential och autenticitet.

Ofarlig rök och hög ljud förekommer i föreställningen.

För skolor

Uppsala stadsteater erbjuder 40 kostnadsfria platser till skolelever på alla speldatum. För gymnasieelever. Först till kvarn. Bokningen öppnar 31 augusti och sker genom: bokabiljett@uppsalastadsteater.se

För lärare och andra vuxna: ta gärna del av handledningsmaterialet inför föreställningen här.

RECENSIONER & PRESS

Medverkande


AV

Marius von Mayenburg

Översättning

Magnus Lindman

Regi

Viktor Tjerneld

Scenografi & kostymdesign

Marie Moberg

Komposition

Daniel Fogh

Ljusdesign

Anders Ekman

Maskdesign

Matilda Bragner

Foto: Henrik Halvarsson

Förlag: Colombine