teaterklubben

illustration bro i svart vitt och grönt lila

Teaterklubben på Uppsala stadsteater vänder sig till teaternyfikna ungdomar, 13-20 år.

I teaterklubben träffar du andra ungdomar som är intresserade av teater, får prata teater, lära dig mer om teaterprocessen, spela lite teater själv – och mycket annat. Att vilja stå på scen är inget krav – ett intresse av teater räcker långt.

När du är med i Teaterklubben får du själv vara med och utforma innehållet till viss del. Exempelvis ingår Dissekera en pjäs i klubbens verksamhet (läs mer om Dissekera en pjäs längre ned på denna sida). Gruppen bestämmer tillsammans vilka pjäser man går och ser under året. Även annat kan ingå i klubben så som möten med skådespelare, besök bakom scenen med mera.

Teaterklubben träffas cirka fem gånger per termin men det kan bli fler spontana träffar. Det kostar inget att vara med i Teaterklubben.

Du anmäler dig till teaterklubben genom att e-posta någon våra dramapedagoger Maria Trost och Sara Waller på: barnochunga[at]uppsalastadsteater.se


dissekera en pjäs

En pjäs består inte bara av storyn, utan så mycket mer! Kostym och mask, scenografi, ljus, ljud och musik och allt runtomkring. I Dissekera en pjäs undersöker vi allt som har med pjäsen att göra.

Dissekera en pjäs är till för dig som är 13–20 år och det kostar inget att vara med. Anmälan gäller för två träffar per pjäs.

Anmälan till Dissekera en pjäs görs genom att e-posta: barnochunga[at]uppsalastadsteater.se