kostymmästare, vikariat

Uppsala stadsteater söker kostymmästare för ett vikariat

Vi söker en driven kostymmästare för ett föräldravikariat under perioden 1 mars 2024 till och med 28 februari 2025.
Du kommer att vara en del i kostymavdelningen som består av en tillskärare, en herrskräddare, en patinerare, en påklädare samt två kostymmästare, varav den ena ska gå på föräldraledighet.

Tjänsten innebär att arbeta som kostymmästare till våra kommande produktioner. Från kostymavdelningen utses en medarbetare som pjäskontakt till varje produktion. I arbetet ingår också löpande underhåll av ateljé och förråd. Ateljéns olika funktioner samverkar i ett gemensamt lagarbete.

Vi söker dig som har relevant utbildning i skrädderi och som är van att organisera. Erfarenhet från liknande arbete tror vi är en framgångsfaktor. Du är en kreativ och skicklig hantverkare med god materialkännedom. Som person är du strukturerad, driven och har god förmåga att arbeta både självständigt och i team. Arbetet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga.

De tekniska avdelningarna vid Uppsala stadsteater arbetar i samverkan med varandra varför vi lägger stor vikt vid din förmåga att se helheter.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Vikariat
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 1 mars 2024

Upplysningar
Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Sari Nuttunen, Kostym och maskchef, sari.nuttunen@uppsalastadsteater.se
Gina Ivarsson, HR-partner tel. 018 – 727 41 36
Facklig företrädare för fackförbundet Scen & Film är Agnes Krasse, tel. 018 – 727 33 65

Välkommen med din ansökan senast den 17 december 2023. Klicka här för att söka tjänsten.

Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och vill öka vår mångfald. Uppsala stadsteater eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.