”Jag tänker på dig”

illsutrerad bild på draksvans

I bland gör teatern projekt för skolor utanför teaterhuset.

Den interaktiva hörlursföreställningen Jag tänker på dig finns tillgänglig på Stadsbiblioteket i Uppsala.

Jag tänker på dig låter dig upptäcka eller återupptäcka biblioteket som plats. Som deltagare inbjuds du att följa instruktioner via hörlurar, och interagera med biblioteksmiljön på både väntade och oväntade vis. En skådespelarlös föreställning med den egna upplevelsen i centrum.

Föreställningen erbjuder ett lekfullt tillfälle att se på ett av våra viktigaste gemensamma utrymmen med nya ögon, och att göra biblioteket till ditt eget. 
Med en touch av magisk realism får du uppleva smygkoreografi, censur och glimtar ur böckernas mångtusenåriga historia. Du ges möjlighet att utföra diskreta motståndsaktioner samt upptäcka dolda budskap mitt i det offentliga rummet.

En längre gruppföreställning som scenkonstkollektivet Johanssons pelargoner och dans var med och arrangerade på biblioteken spelades under oktober/november 2023 för skolor och allmänheten. En kortare version av föreställningen går att låna gratis under fem års tid på de olika bibliotek i hela landet som deltar i projektet. I Uppsala finns verket på Stadsbiblioteket.

Jag tänker på dig är skapad av Johanssons pelargoner och dans (Anna Haglund, Erika Sjödin, Annica Styrke, Gustav Tegby och Karin Wiklund). I samarbete med Uppsala stadsteater. Med stöd av Postkodstiftelsen, Kulturrådet och Region Stockholm.

Röstskådespelare från Uppsala stadsteater är Bashkim Neziraj. 

Föreställningen är uttagen till bibu 2024. Läs mer om bibu och juryns motivering på bibus webbsida.

en kille står i hörlurar mellan två bokhyllor
Jag tänker på dig, är en skådespelarlös föreställning med den egna upplevelsen i centrum.