Pjäsarkiv: Trumbäraren

»storartad samisk saga« UNT

Storartad samisk saga
UNT
... svårt att låta bli att förföras
UNT

En monolog om en människas tillblivelse

Gustav Levin: »Tänk vad härligt att i slutet av min karriär här på teatern få möjlighet att dela med mig av den rikedom som finns i den samiska kulturen. Den har inspirerat och stärkt mig. Den har format mina barn.

När jag under flera år fick leva i och ta del av den samiska kulturen, mitt i den svenska, kände jag mig hemma. Mitt utanförskap var självklart, min delaktighet likaså. Jag har upplevt det som en gåva att få möta dessa människor, dessa platser, i Norrbottens inland, i Sameland.

För mig är ›Trumbäraren‹ en poetisk berättelse om den mognads-process ynglingen behöver genomgå för att bli värdig att tolka trummans tecken. En historia vi alla kan ta del av för att bättre förstå hur vi ska förhålla oss till våra medmänniskor, till naturen och till vår omgivning.«

Föreställningen ges lunchtid (lunchmat inkluderat i biljettpriset). Föredrar du vegetariskt eller är du allergisk – kontakta Teaterbaren genom att ringa 018-135709 så ordnar de ett alternativ som passar.

Kom gärna i god tid! Maten börjar serveras 30 min innan föreställningens start.

Intiman 240 kr
Nypremiär: 09. oktober 2019
Längd: Ca 1 h. Ingen paus.

Harriet Nordlund

»Trumbäraren« är skriven av den svensk-samiska författaren och skådespelaren Harriet Nordlund. Hon har bland annat verkat som konstnärlig ledare för Dálvadisteatern, en pionjärverksamhet som var en av de första teatergrupperna att spela på samiska.

Medverkande

Av
Harriet Nordlund
Regi
Viktoria Kahn
Scenografi, kostym & affischbild
Sara Kander
Musik & ljudansvarig
Torbjörn Swedberg
Dramaturg
Jonas Bernander
Ljus
Jonas Nyström
Video
David Giese