Pjäsarkiv: The Broken Circle

»Berörande vacker« Nachtkritik

Ömsint, storslagen, poetisk, passionerad och helgjuten
UNT
Berörande vacker
Nachtkritik

Kärlek, sorg & bluegrass

Alabama och Monroe förälskar sig. Hon är tatuerare, han är musiker i ett bluegrassband. De har båda haft det stökigt i livet, men finner ro i varandra.

De flyttar ihop och får en liten dotter. Lyckan är gjord – tills den lilla drabbas av en allvarlig sjukdom, sex år gammal. Krisen blir ett faktum. Hur fortsätter man att älska? Hur hanterar man sorgen, utan att fördärva varandra? Han är en sökande ateist, hon en troende realist…

Stor dramatik möter bluegrassmusik i den prisbelönta pjäsen The Broken Circle. Uppsättningen är en samproduktion med Badisches Staatstheater i Karlsruhe, Tyskland, där den hade premiär i april 2019.

För regin står Anna Bergmann som regisserade press- och publiksuccén Carmen hösten 2017. Frida Österberg, som spelade titelrollen i Carmen, ser vi här i rollen som Alabama. Rollen som Monroe spelas av tyske Jannek Petri.

Föreställningen talas och sjungs på svenska, engelska och tyska. De tyska och engelska replikerna textas till svenska med textmaskin.

Performed in Swedish, English and German (dialogue and music). The German and English lines are translated to Swedish surtitles.

The Broken Circle skulle ha kommit tillbaka till Uppsala stadsteaters stora scen i februari 2021. Tyvärr ställs föreställningarna i februari in till följd av coronapandemin.

Stora scenen 140-460 kr
Sverigepremiär: 13. f 2021
Längd: 2 tim. Ingen paus.

En samproduktion

Föreställningen är en samproduktion mellan Uppsala stadsteater och Badisches Staatstheater Karlsruhe.

Uppsala kommuns logotyp

Medverkande

Av:
Johan Heldenbergh & Mieke Dobbels
Översättning:
Alexandra Schmiede­bach & Lisa Lindberg
Regi:
Anna Bergmann
Scenografi:
Katharina Faltner
Kostym:
Lane Schäfer
Musikalisk ledning:
Clemens Rynkowski
Dramaturg:
Anna Haas
Ljus:
Mats Öhlin
Ljud:
Heiko Schnurpel
Video:
Gregor Dashuber