Pjäsarkiv: Teater­terapin: Fadren

Relationen i rampljuset

16 september
Premiärdatum
Välkommen till en väldigt annorlunda terapisession: en hyllning till teatern och omskriven klassiker, en föreställning som bjuder på mycket humor och massor av mänsklig igenkänning. I teaterterapin använder sig psykologen av världsdramatiken som metod.

Anne och Henrik står inför en stor förändring. De ska bli föräldrar, men relationen krisar, varför de bestämt sig för att söka hjälp. Med lite kännedom om terapi ställs de snart öga mot öga i ett av Strindbergs mest ödesdigra relationsdramer. Frågan är om pjäsen kan hjälpa dem att finna en väg till försoning? Spelar vi ändå inte alla roller på en slags livets scen?

Strindberg skrev Fadren redan på 1800-talet och kallas ofta en kamp mellan könen. Med teaterterapi som form visar dramatikern och regissören Emma Roswall att dagens förhållandevis fortsatt snäva mans- och kvinnoroller lätt kan förväxlas med Strindbergs. Dialogen flyter ihop och man undrar – vilken samtid är vilken? Och hur får vi egentligen våra relationer att fungera?

AW-teater! Pjäsen utspelar sig på vår minsta scen Intiman, där publiken kommer nära. Ni sitter vid kafébord och får gärna ta med dryck eller något att äta under föreställningen. Baren öppnar en timme innan föreställningsstart.

FLER BILJETTER SLÄPPTA TROTS ATT DET STÅR UTSÅLT ELLER FÅTAL PLATSER KVAR! KONTAKTA BILJETTKASSAN. Efter den 29/9 finns inte längre några restriktioner om maxantal eller avstånd i salongerna. Därför säljs nu tomma stolar vid redan köpta bord, men dessa går dock inte att boka via nätet. Kontakta biljettkassan för att köpa dessa stolar. Har du redan köpt ett bord? Du kan alltså komma att få en bordsgranne efter 29/9. Du är också välkommen att kontakta oss för att addera biljetter till bordet. Kontakt och öppettider biljettkassan. Läs mer om vår coronahantering längre ned på sidan.

Intiman 150 kr
Upremiär: 16. september 2021
Längd: 1 h 10 min. Ingen paus.

Med anledning av coronaviruset

Regeringen har beslutat att från och med den 29/9 ta bort restriktionerna angående maxantal och avstånd vid offentliga tillställningar. Du kan därför komma att få en bordsgranne efter detta datum, men du sitter fortsatt med ditt sällskap vid ett bestämt bord. Vi gör fortsatt givetvis allt för att ni ska kunna komma till oss och känna er trygga – här kan du läsa mer om ditt besök med anledning av coronaviruset.

Medverkande

Av och regi
Emma Roswall
Dramaturg
Jonas Bernander
Ljus
Mats Öhlin
Mask
Johanna Rönnbäck

Illustration: Nils Jarlsbo.
Ofarlig rök förekommer i föreställningen.