tarabband

tarabband

GÄSTSPEL: Konsert med Tarabband

Ingen föreställningsinformation hittades

Bandet Tarabband är aktuella med sitt femte album Yekhaf – arabiska för “Rädd för mig”. Från Malmö och Sverige fortsätter deras musik att färdas över världen.

Med Nadin Al Khalidis karismatiska och känsliga röst, de allmängiltiga texterna på arabiska samt bandets unika sound och samspel har Tarabband en trogen publik i Sverige och utomlands, speciellt i Mellanöstern. Albumet Yekhaf bygger på mänskliga möten och situationer som sångerskan och textförfattaren Nadin Al Khalidi varit med om under senare år. Texterna på arabiska väver samman historier om människor och livsöden som pågår parallellt i olika hörn av världen – i Malmö, i jordanska Wadi Rum-bergen, i irakiska Mosul, i Kairo och i Bagdad, där Nadin föddes och växte upp.

När musikerna i Tarabband möts skapar de tillsammans mångsidiga och berörande ljudbilder som elegant ramar in, återberättar och förstärker dessa historier.

MEDVERKANDE

Nadin Al Khalidi (sång, algerisk mandol, gitarr och kompositör), Filip Runesson (fiol, kompositör), Andreas Hourdakis (elgitarr, akustisk gitarr , och kompositör), Cassius Lambert (bas), Fredrik Gille (slagverk, kör), Valter Kinbom (slagverk, kör) och Markus Nilsson (ljud).

Recensioner & PRESS