Pjäsarkiv: Rann heter egentligen något annat

Ett taffligt bedrägeri

18 f
Premiärdatum
»Rann heter egentligen något annat« är ett dråpligt samtidsdrama nyskrivet för Uppsala stadsteater av den välrenommerade dramatikern Staffan Göthe, i regi av Thaliaprisbelönta Carolina Frände. På scen står bl.a. Sven Björklund och teaterchef Petra Brylander.

Rann, som egentligen heter något annat, har förlorat både arbete, bostad och familj. Trots att det inte är tillåtet bor han numera på »Liggis«, en gammal sanatoriebyggnad som kommunen låtit bli kulturhus, i väntan på rivningsbeslut. På ovanvåningen repeterar Wattenstierna, geni-koreografen som ingen känner till, med sin lokala amatörtrupp. En tafflig tillvaro på undantag.

Men, så mitt i en snöstorm dyker Signe upp. Hon och Tyko, som kanske är hennes man, har voltat med bilen nere vid vägen, säger hon. Men vilka är de egentligen? Vad vill de? Snart är Rann lurad på allt och fångad i något som kan vara både mardröm och bedrägeri.

Ta chansen att köpa en av våra exklusiva medverkandebiljetter! I föreställningen förekommer ett danskompani, som varje kväll kommer att utökas med som mest fem medverkande ur publiken i ett kort dansnummer. Du kan bli en av dem! Du behöver vara på plats en timme i förväg – läs mer här.

Alla lediga platser i salongerna är nu släppta då regeringen beslutat om att ta bort restriktioner kring publiktak och maxtantal vid offentliga sammankomster från och med 29 september. Läs mer längre ned på sidan.

Lilla scenen 140-340 kr
Urpremiär: 18. f 2021
Längd: 2 h 20 min inkl paus

Coronasäkerhet

Att restriktioner om maxantal och avstånd vid offentliga sammankomster tagits bort sedan den 29 september innebär, som vi tydliggjort vid biljettköp, att du som redan har köpt biljetter innan 14 september nu kommer att kunna sitta bredvid andra sällskap. Vi har dock fortsatt generösa biljettköpsvillkor under hösten 2021 och det går bra att återköpa sin biljett eller byta mot ett presentkort. Vi gör fortsatt givetvis allt för att ni ska kunna komma till oss och känna er trygga.

Medverkande

Av
Staffan Göthe
Regi
Carolina Frände
Scenografi & kostym
Charlotta Nylund
Koreografikonsult
Anna Ståhl
Ljus
Kalle Svensson
Mask
Per Åleskog

Affischbild: Klara G. Trailer: Pontus Eklund. Förlag: Colombine Teaterförlag