Nutella möter

Nutella möter

En fabulös intervjuserie om vetenskap 

Ingen föreställningsinformation hittades

Nutella, känd från duon Grace & Nutella, är en dragqueen med många strängar på sin lyra.  Graciöst rör hon rör sig sömlöst från klubbdrottning till värdinna och konferencier av yttersta toppklass.

Nutella har arrangerat nattklubbar, lett kulturfestivaler och inte minst varit en av konferenciererna på Sveriges största drag-festival Stockwig på Trädgården i Stockholm sommaren 2021.

Men nu tar Nutella plats på scenen här på Uppsala stadsteater! Med värme, humor och en gnutta allvar bjuder Nutella in forskare och författare för att grilla dem om just deras specialämne… En talkshow så som du aldrig sett den förut, där Nutella ställer frågorna som ingen annan vågar ställa!


AW-teater! Välkommen att ta med dryck eller något att äta från Teaterbaren. Baren öppnar en timme innan föreställningsstart.

Rullstol? Maila biljettkassan så hjälper vi till.


Nutellas gäster

Ett porträtt på en kvinna med blont axellångt hår
13 april: Insekter som mat

Åsa Berggren, Professor vid Institutionen för ekologi, SLU.

Åsa forskar om insekter som mat. Se intervju med Åsa på SVT Nyheter: ”Om tio år kan det bli verklighet – syrsor på menyn för astronauter i rymden”.

En man iklädd kostym och glasögon står framför en byggnad
19 april: MAKT, KONTROLL OCH DEMOKRATI

Patrik Bremdal, docent i konstitutionell rätt och lektor i offentlig rätt med inriktning mot mänskliga rättigheter vid Juridiska institutionen, Uppsala universitet.

Patrik forskar kring frågor om makt, kontroll, demokrati och mänskliga rättigheter. Lyssna på ”Forskarpodden” med Patrik Bremdal.

porträtt på Jenny Björklund
26 april: gENUS

Jenny Björklund, professor i genusvetenskap vid Centrum för genusvetenskap, Uppsala universitet.

RECENSIONER & PRESS

Medverkande


Av

Simon Rodriguez

Affischfoto: Maria Lilja