Pjäsarkiv: Måsen

En audition inför livet

I »Måsen« är det människans vilja att befrias från livets futtigheter som skapat rollistan: här vill alla någonting mer, någonting större. Liderligt trånas det efter fel person, eller strävas efter berömmelse och framgång. Och ändå står de ensamma på livets scen.

På ett gods på landet samlas den erkända skådespelerskan Arkadina, hennes älskare tillika författare Trigorin, hennes son Konstantin, som har höga konstnärliga ambitioner, hans stora förälskelse Nina… Och många fler kärlekstörstande konstnärssjälar därtill.

I Tjechovs Måsen älskar alla någon som inte älskar tillbaka. Samtidigt finns där en stark längtan att bli något, inför någon, på ett ofta komiskt vis. Men här finns också större frågor, som vilken betydelse konsten egentligen har i våra liv. I Dennis Sandins regi gör människorna i Måsen en audition inför livet. Vissa har redan en roll – medan andra försöker positionera sig.

OBS! Vaccinationsbevis krävs för att besöka samtliga föreställningar from 1 december för alla över 18 år. Gäller alla scener oavsett publikantal. Det räcker inte med ett vaccinationskort, det måste vara ett vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten. Läs mer om vaccinationsbevis.

Stora scenen 140-390 kr
Nypremiär: 16. oktober 2021
Längd: 2 h 50 min inkl paus

Medverkande

Av:
Anton Tjechov
Översättning:
Lars Kleberg
Regi:
Dennis Sandin
Scenografi & kostym:
Maja Ravn
Kompositör:
Christian Gabel
Dramaturg:
Marie Persson Hedenius
Ljus:
Mats Öhlin
Mask:
Per Åleskog

Trailer: Pontus Eklund och Anders Ekman. Förlag, översättning: Colombine Teaterförlag.