Pjäsarkiv: Lost in space

Uppsala stadsteaters ungdoms­ensemble

Filmad version av föreställningen Lost in space. Spelades in 28 maj 2020. OBS! Ej längre tillgänglig pga upphovsrättsliga skäl.

Uppsala stadsteaters ungdomsensemble har funnits sedan 2013, i syfte att ge ungdomar en egen plattform på teatern. Här får man en chans att göra teater utifrån egna erfarenheter och berättelser.

Ensemblen för 2019/2020 består enbart av tjejer, i åldrarna 16-20 år, som jobbar med temat »Lost in space«. Pjäsen fokuserar på plats, yta och hur förvirrande det kan vara att som tjej eller kvinna ta plats, men inte synas. Under teateråret skapar gruppen en föreställning och resultatet av det gemensamma arbetet blir en pjäs med premiär på våren.

Ungdomsensemblen leds av Maria Trost, Uppsala stadsteaters dramapedagog för barn och unga. Varje höst sätts en ny ungdomsensemble ihop med både gamla och nya medlemmar.

Med anledning av Coronaviruset blir det inga liveföreställningar på Uppsala stadsteater, inte eller i England dit föreställningen var inbjuden på teaterfestival. Istället filmas föreställningen, som kommer finnas tillgänglig här på vår hemsida under vår & höst från och med premiären 29 maj kl 18.00!

Digital föreställning Kostnadsfritt
Urpremiär: 28. maj 2020
Längd: Ca 1 h

Handledningsmaterial

Till föreställningen finns ett handledningsmaterial finnas för lärare och andra vuxna, för de som vill jobba föreställningen innan ni ser den och framför allt efter. Ladda ner handledningsmaterialet till pjäsen.

Både för allmänheten & skolklasser

Föreställningen »Lost in space« är till för både allmänheten och för skolelever. Lämplig för åk 7, 8, 9 & gymnasiet. Den filmade versionen kommer att finnas tillgänglig här även under hösten.

Medverkande i ungdomsensemblen 2019/2020:

Kajsa Oppitz, Hanna Stenbeck Straarup, Jenny Ujunwa Nwizo, Alice Ling, Minna Meyerson, Amanda Pettersson, Linnea Lundqvist, Fereshta Gholam Ali

Bakom scen: Mia Friberg, Molly Tomtex, Elina Hedberg Emilia Hellsten

Av:
Maria Trost & Uppsala stadsteaters ungdomsensemble
Regi:
Maria Trost
Koreografi:
Melody Sheikh
Scenografi & kostym:
Maria Trost, Melody Sheikh och ensemblen
Ljus:
Pontus Eklund