Pjäsarkiv: Kul med en kvinna!

»En komisk fullträff« – SvD

En komisk fullträff
SvD
Smart satir
UNT

En skruvad satir på ett beige kontor

Den planerade nyuppsättningen av "Kul med en kvinna!" våren 2021 ställs tyvärr in. VI väljer i rådande smittspridningsläge att inte repetera upp föreställningen och minskar därmed antalet personer som vistas i teaterhuset. Uppsala stadsteater fokuserar istället på vårens övriga nya uppsättningar

På ett kontor präglat av hämningslös Kafka-artad byråkrati och ohejdade män med makt möts vi av en fullt igenkänningsbar men skruvad samtid.

»Vi har samlats här idag för att fira en utomordentlig ung man. Östen. Östen Trapp. Och Silvia, så klart. Självklart.«

Idag fyller Silvia fyrtio år. Men det är det ingen som kommer ihåg, för hon märks aldrig. Och visst är hon allt lite konstig, den där Silvia. När en mellanchefsposition blir ledig ser hon sin chans till revansch.

Kul med en kvinna! av Uppsalabaserade författaren Alma Kirlic är en farsartad satir med absurd The Office-känsla om härskartekniker, översitteri och utvecklingsmöten på jobbet där ingen har en aning om vad som ska utvecklas. Pjäsen regisseras av Karin Enberg, tidigare teaterchef för Norrbottensteatern och som på Uppsala stadsteater gjorde succé i början av 2000-talet när hon regisserade Elsie Johanssons Nancy Viktoria.

Lilla scenen 140-270 kr
Nypremiär: 31. mars 2021
Längd: 2 h 15 min inkl. paus

Medverkande

Av
Alma Kirlic
Regi:
Karin Enberg
Scenografi & kostym:
Lotta Nilsson
Dramaturg:
Marie Persson Hedenius
Ljus:
Tommy Sahlén
Mask:
Ella Carlefalk
Koreografiskt arbete:
Johanna Lindh
Affischbild:
Markus Gårder