Pjäsarkiv: Farliga förbindelser

Loretto Villalobos imponeras av det makalösa skådespeleriet.
UNT

Sex, intriger & makt

»Vårt öde är att erövra och vi måste följa det.«

Markisinnan de Merteuil vill hämnas en gammal älskare som lämnade henne och som nu ska ingå äktenskap med den unga Cecile. Merteuils plan är att se till att den unga Cecile är rörd av en annan man före äktenskapet. Samtidigt har Greve Valmont funnit en riktig utmaning, att förföra den hedervärda och fromma Madame de Tourvel, en vän till Ceciles mor.

Valmont och Merteuil är förförelsepredatorer i den franska societeten, och även varandras före detta älskare. De ingår ett vad; om Valmont lyckas med sitt förförelsespel, som nu involverar både den unga Cecile och den fromma Tourvel, får han tillbringa en natt med Merteuil.

Farliga förbindelser rör sig i den franska adelns överdådiga och fåfängliga miljöer. Merteuil och Valmont iscensätter ett utsvävande maktspel där människorna är pjäser på ett bräde av drypande lust, glödande begär och giftiga lögner.

Anna Azcárate (Löwensköldska ringen) regisserar Christopher Hamptons drama som bygger på Choderlos de Laclos skandalomsusade brevroman från 1782.

Lilla scenen 140-325 kr
Premiär: 08. f 2020
Längd: 2 h 50 min inkl paus

Medverkande

Av
Choderlos de Laclos efter dramatisering av Christopher Hampton
Översättning:
Per Lysander
Regi:
Anna Azcárate
Scenografi & kostym:
Nina Fransson
Koreografi:
Camilo Ge Bresky
Dramaturg:
Marie Persson Hedenius
Ljus:
Jonas Nyström
Mask:
Johanna Rönnbäck
Affischbild:
Klara G
Trailer:
Anders Ekman
Förlag:
Nordiska ApS Köpenhamn