Pjäsarkiv: En advokats död

Mat & teater

Akt 1: Ett förskräckligt brott begås. Akt 2: Rättegång – med verkliga, praktiserande jurister. Bonus: Middag & nämndemannauppdrag i pausen.

På advokatbyrån härskar praktknölen advokat af Möllersvärd nära nog oinskränkt. Imorgon fyller han 60 år och ska låta sig uppvaktas på Uppsala slott. Ingen, absolut ingen i personalen vill gå på festen. Inte heller hans fru. Men hur ska de komma undan? En möjlighet är att af Möllersvärd själv får förhinder…

Alla drar sitt strå till stacken, men resultatet blir förfärande. Eller över förväntan, beroende på hur man ser det. Sedan följer rättegången, med verkliga praktiserande jurister på plats. Men, vem ska dömas? Är den moraliskt skyldige också den juridiskt skyldige? Vid olika föreställningstillfällen deltar olika advokater, domare och sakkunniga – vilket gör att domen kan variera. En advokats död är såväl en spänningsfylld, dråplig komedi som en inblick i vårt rättssystem av Anders Frigell.

///

I slutet av varje föreställning meddelas publiken att den slutliga domen fälls efter att den sista föreställningen är spelad. Ett domslut har nu meddelats.

Har ett brott begåtts, eller inte? Av nyheterna att döma råder oenigheter kring domstolens beslut. Tiden får avgöra om ett överklagande lämnas in eller inte. Som framgår av domen ska detta i så fall lämnas in till Kungliga Dramatiska Teatern.

Läs hela domslutet här…

Från Uppsala stadsteaters håll vill vi rikta ett särskilt tack till de verksamma jurister, lagmän och advokater som deltog i föreställningen, och till vår publik som agerat nämndemän.

Lilla scenen 525 kr
Premiär: 05. oktober 2018
Längd: Ca 2 h 45 min inkl. paus

Teaterbarens middag ingår i pausen

Smörbakad kummel med citron- och dillsås och pommes duchesse, toppat med handskalade räkor och sockerärtor. Samt kaffe och dessert. Ingår i biljettpriset.

Föredrar du vegetariskt eller är allergiker, hör av dig: 018-13 57 09 eller info@teaterbarenuppsala.se

Medverkande

Av
Anders Frigell
Regi
Johan Huldt
Scenografi & kostym
Jasminda Asplund Blanco
Ljus
Tommy Sahlén
Mask
Sigrid Nathorst-Windahl
Affischbild
Markus Gårder

Bakom kulisserna

Skådespelare Åsa Forsblad Morisse, regissör Johan Huldt, dramatiker och advokat Anders Frigell och advokat Leif Ericksson gästade Eftermiddag i P4 Uppland inför urpremiären...