Pjäsarkiv: Djur som hatar människor

En musikalisk science fiction-fabel

25 september
Premiärdatum
På kommandobryggan till ett rymdskepp möter vi ett gäng djur av varierande art. Bland besättningen finns bland andra hunden förste officeraren Rufus, orangutangen och maskinchefen Ragnhild, samt paddan Karl som är navigatör. Kapten för farkosten är Eva – människa.

Planeten jorden är förbrukad och besättningen är på väg ut i kosmos för att säkra mänsklighetens och arternas överlevnad. Till sin hjälp har de superkvantdatorn Teus. Men att rädda hela vår existens visar sig vara inte alldeles enkelt…

Djur som hatar människor är en nyskriven färgsprakande, kosmisk och komisk musikföreställning av Erik Gedeon (Den fria viljan, Meningen med döden). Hela berättelsen flödar fram i sång i vitt skilda musikgenrer, på Gedeons karaktäristiska vis, och ensemblen ackompanjeras av en sjumannaorkester.

Ta gärna del av handlingen på förhand om du vill, så att du kan njuta av musiken fullt ut på plats.

Stora scen 140-480 kr
Urpremiär: 25. september 2021
Längd: 2 h 55 min inkl paus

Med anledning av Coronaviruset

Regeringen har beslutat att från och med 29 september ta bort restriktioner om maxantal och avstånd vid offentliga tillställningar. Detta innebär, som vi tydliggjort vid biljettköp, att du som har köpt biljetter innan 14 september nu kommer att kunna sitta bredvid andra sällskap. Vi har dock fortsatt generösa biljettköpsvillkor under hösten 2021 och det går bra att återköpa sin biljett eller byta mot ett presentkort. Vi vill hjälpa till att fortsättningsvis förebygga eventuell smittspridning och skapa ett tryggt teaterbesök även efter att restriktionerna tagits bort – läs mer om ditt besök med anledning av coronaviruset. .

Medverkande

Text, musik & regi
Erik Gedeon
Scenografi, kostym & ljus
Sven Dahlberg
Koreografi
Ossi Niskala
Kapellmästare
Johan Siberg
Dramaturg
Jonas Bernander
Mask
Ella Carlefalk & Agnes Krasse
Video
Anders Ekman

Bakom kulisserna

För att förvandla ensemblen i ”Djur som hatar människor” till just djur, har maskörerna Ella Carlefalk, Agnes Krasse och Lina Nyberg specialtillverkat masker till skådespelarna.

Trailer: Pontus Eklund. Affischbild: Leungchopan/Pond5. Förlag: Colombine Teaterförlag.