Pjäsarkiv: Blåkepsen & varg­luvan

För barn 6-8 år

Digital föreställning: Blåkepsen och Vargluvan. OBS! Föreställningen kan inte längre ses på grund av upphovsrättsliga skäl.

Alla som vill kan ta del av den digitala föreställningen kostnadsfritt till och med 31 december 2021 över hela landet. Föreställningen erbjuds också för skolklasser årskurs F-2 (6–8 år), lärare – se nedan.

LÄRARE: För att vi ska kunna få veta hur många elever som tar del av föreställningen ber vi er fylla i ett mycket kort formulär. Lärare och andra vuxna får också gärna ladda gärna ned handledningsmaterialet till pjäsen, som består av övningar, lekar och samtalsfrågor avsett före och efter föreställningen.

Det var en gång en liten flicka som kallades för Rödluvan. Eller? När den lilla flickan får höra inledningen på berättelsen om sig själv bestämmer hon sig genast för att hon inte vill ha någon luva på huvudet. Hon vill ha en blå keps, och en sparkcykel.

Blåkepsen vill faktiskt inte höra mer om den där Rödluvan alls. Hon vill hellre berätta sin egen historia! Ute i skogen leker hon och träffar på en varg, som visar sig klä mycket bättre i rött än hon. Vargen erbjuder sig att göra henne sällskap till sjukhuset, där Blåkepsens bästa mormor finns. Men Blåkepsen tvekar…

Blåkepsen och Vargluvan är en nyskriven pjäs av Åsa Mendel-Hartvig. En berättelse om mod, vänskap och om svårigheten att möta det som är okänt och läskigt. För regin står Mikaela Ramel.

 

Ettan Kostnadsfritt
Urpremiär: 07. april 2021
Längd: 35 min.

Medverkande

Av:
Åsa Mendel-Hartvig
Regi:
Mikaela Ramel
Scenografi och kostym:
Nina Fransson
Dramaturg
Jonas Bernander
Kompositör:
Nils Närman Svensson
Ljus:
Jonas Nyström
Mask
Agnes Krasse

Recensioner & press

»Podcasten Kritcirkeln drivs av kritikerna Cecilia Djurberg och Loretto Villalobos. De tycker att "Blåkepsen och Vargluvan" både innehåller fin musik och spel, och en vacker scenografi, som tillsammans fungera väldigt bra på skärm«

Filmatisering: Miracle Moose Productions AB. Affischbild: Filippo Vanzo