Pjäsarkiv: Bellman 2.0

Teaterkonsert av Ceder­holm/Bjerkø

Ny teaterkonsert av Ceder­holm/Bjerkø! Än idag inspireras musiker och kompositörer av hans normbrytande verk. Carl Michael Bellman, en av våra största poeter genom tiderna, hade en förkärlek för kontraster.

Det visar sig inte minst i hans mästerliga sätt att varva olika stilar och fläta samman melodier från opera, dansmusik och folkvisor.

Vi bjuder in till en kväll där regissör Nicolaj Cederholm (Taube Today) återigen tar begreppet teaterkonsert till nya nivåer. Bellmans klassiska visor tolkas musikaliskt, dramatiskt och visuellt av fem skådespelare och fyra musiker. Upplev en av Sveriges största poeter på ett sätt du aldrig gjort tidigare. Välkommen till Bellman 2.0!

Föreställningen är ett samarbete med Västmanlands Teater, där den har premiär den 29 februari.

Bellman 2.0 är ett samarbete med Västmanlands Teater. Resterande föreställningar i november och december 2020 ställs in till följd av Coronapandemin. 

Stora scenen 120-480 kr
Premiär: 17. f 2020
Längd: Ca 2 h inkl paus

Ditt besök med anledning av covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer och restriktioner och spelar Bellman 2.0 för max 50 personer i publiken per föreställning. Dörrarna till salongerna öppnas redan 30 minuter innan föreställningsstart för att minska trängsel.

Säkerheten för vår publik och personal är av yttersta betydelse. Här hittar du all information om ett tryggt teaterbesök på Uppsala stadsteater med anledning av Coronaviruset.

Vi erbjuder både singel- och parplatser. Publiken sitter utspridd i gradängen, en och en eller i sällskap om två på sin angivna plats. Se exempelbild nedan.

Athena Farroukzad & Kristoffer Folkhammar

Medverkande

Manus & regi:
Nikolaj Cederholm
Musikarrangemang:
Kåre Bjerkø
Kapellmästare:
Carina E Nilsson
Scenografi:
Kim Witzel
Kostym:
Line Bech
Koreograf:
Ossi Niskala
Mask:
Cais-Marie Stockhaus-Björnlod