två kvinnor sitter vid ett bord, den ena sitter bakom den andra och agerar som hennes armar. Båda är iklädda 80-talskläder. På bordet framför ligger en massa saker, bl.a. en röd telefon, flera olika racket, flera bollar, en donut etc.

Teatersport

Teatersport

Trams och flams av högsta kvalitet med Pia Johansson & vänner. Biljettsläpp i augusti!

Pris

100-200 kr

Nypremiär

24 september

Längd

1 h och 50 min inkl paus

SPELDATUM

80-talet! Vart tog du vägen? Till allas vår stora glädje gör Pia Johansson äntligen comeback med Teatersport igen, på Uppsala stadsteater. Det blir skoj på blodigt allvar. Det blir lustfyllt. Det blir riktigt skickligt trams och flams.

Teatersport är en form av improvisationsteater, som tog teatrarna med storm i slutet av det glada 80-talet. Till ytan är det en tävling, som egentligen bygger på kreativitet och gemenskap. Många minns säkert pionjärerna Helge Skoog och Pia Johansson locka till många skratt. Men sporten ebbade ut.

Nu är det ÄNTLIGEN dags igen. Se Uppsala stadsteaters skådespelare modigt kasta sig ut på en halsbrytande och lustfylld improvisationsresa i trygg ledning av coachen Pia Johansson. Också publiken får möjlighet att vara djärv – under föreställningen får man en högst frivillig chans att påverka förloppet. Välkomna våren med ett gott skratt!

Delar av ensemblen i Teatersport våren 2024. Foto: Maria Lilja

Medverkande

Medverkande kommer att kompletteras. Alla medverkande deltar inte vid alla datum.


Idé och coach

Pia Johansson

Ljus

Mikael Moritz

Ljud

Ulrik Ågren