Folkoperan och Uppsala stadsteater presenterar Mozarts Trollflöjten

Våren 2025 blir det premiär för Mozarts omåttligt populära opera Trollflöjten, ett sagospel om kampen mellan generationer och om att bli vuxen i en grym värld.

För regi och scenografi står Stéphane Braunschweig och på scenen möts operasångare och skådespelare. Premiär på Folkoperan 19 februari och på Uppsala stadsteater 2 maj, 2025. Biljetter släpps senare i vår.

Stéphane Braunschweig är en av Europas mest eftertraktade regissörer för opera och teater. Han är konstnärlig chef för Théatre L’Odéon i Paris och har haft regiuppdrag på teatrar som Piccolo Teatro i Milano, Residenztheater i München, Comédie-Française och många flera. För den svenska publiken är han bekant som regissör till Arne Lygres Tid för glädje på Dramaten och till Norma på Göteborgsoperan.

Folkoperan och Uppsala stadsteater samarbetade för första gången 2022 med Mozarts Così fan tutte som blev en stor framgång. 

– Vi vill att våra operaföreställningar ska nå en så stor publik som möjligt. Genom det fantastiska samarbetet med Uppsala stadsteater kan vi spela en längre period och nå en större publik även utanför Stockholm, säger Tobias Theorell, konstnärlig chef Folkoperan.

– Det är så roligt att ännu en gång kunna bjuda Uppsala-publiken på en stor operaupplevelse. Folkoperan är unik i sitt slag och samarbetet är mycket givande för båda teaterhusen, säger Petra Brylander, vd och teaterchef Uppsala stadsteater.

Trollflöjten har premiär på Folkoperan den 19 februari och nypremiär på Uppsala stadsteater den 2 maj, 2025. Biljetterna släpps under våren 2024.

Casting pågår och meddelas vid biljettsläpp.