Tillgänglighet

Varmt välkommen till Uppsala stadsteater. Vi hoppas att du ska ha ett trevligt besök hos oss. På alla våra scener finns rullstolsplatser. Säg till i kassan när du bokar/köper din biljett.

Hörhjälpmedel
Alla våra scener är utrustade med ett trådlöst system för hörhjälpmedel. Detta system bygger på en radiosändare som sänder ut till små lokala mottagare. Det finns två möjligheter:

  • Du kan låna ett ”halsband” med fasthängd mottagare. Detta ”halsband” är en lokal egen teleslinga som sänder en signal som kan tas emot av den egna hörapparaten. Du behöver en T-funktion på din hörapparat.
  • Du kan låna ett par hörlurar och koppla in dem i ”halsbandets” mottagare och lyssna direkt i lurarna.

Mottagarna finns för utlåning i garderoben. Under lånet lämnar du ditt namn och telefonnummer i pant.

Om du är känslig för höga ljud så har vi gratis öronproppar, även de hämtas ut i garderoben.

Uppsala tolkcentral
018-611 67 34
018-55 62 00 (texttelefon)
tolkcentralen[at]lul.se

Synskadade
Syntolkning sker i samarbete med SRF Uppsala Län.
Kontakt:
SRF Uppsala Län
018-56 09 00
uppsala.lan[at]srf.nu

Rullstolsburna
Ingång ligger direkt i gatuplanet. Till biljettkassans dörr finns ramp och automatisk dörröppnare. Till den automatiska skjutdörren finns en ramp. Stora scenen har 4 platser för rullstolar. Vid övriga scener finns en rullstolsplats per salong.

OBS: Rullstolsplats och medföljandeplats bokas via biljettkassan: bokabiljett@uppsalastadsteater.se 018-14 62 00

En rullstol finns även till utlåning här på teatern. Fråga teaterns personal för att låna.

Hiss
Hiss finns i gatuplanets foajé, 1,40 x 1,50 m. För att nå källarscenen »Ettan« gäller en annan hiss 1,80 x 1,30 m, – ta kontakt med teatervärden.

Toaletter
Finns i foajén, i markplan, till höger innanför entrén. Den största toaletten är 2,40 x 2,0 m. Även Ettans foajé har toaletter. Handikapptoaletter finns både på markplan och i Ettans foajé.

Garderober
Bemannad avgiftsfri garderob finns på höger sida i övre foajén.

Rök på scenen
Ibland röker skådespelarna på scenen. Vi använder en typ av elektriska cigaretter/cigarrer/pipor för att slippa obehaglig rök. I undantagsfall används ofarliga örtcigaretter. Vi dessa tillfällen informerar vi om detta.

Publikvärdar
Publikvärdarna finns i foajén för att hjälpa dig till rätta om det är något du undrar över.

Blommor
Blommor kan du lämna till våra publikvärdar eller ställa i en blomsterkorg vid biljettkassan så hamnar de hos rätt person. Se gärna till så att mottagarens namn finns på blommorna då ev. omslagspapper tas av innan utdelning.

Foto- bild & ljudinspelning
Är inte tillåtet på någon av våra föreställningar.

Mobiltelefon
Vi ber dig att stänga av din mobiltelefon helt. Om du måste ha den på, är det ljudlöst, utan vibration, som gäller. Tänk också på att även ljusskenet från skärmen kan störa.

Kvarglömda saker
Kvarglömda saker återfinns i garderoben, som är bemannad i samband med föreställning.

Parkering, buss & tåg
Parkeringshus finns nära Uppsala stadsteater, på bland annat Dragarbrunnsgatan och Smedsgränd. Se parkeringskarta på Uppsala kommuns hemsida

Uppsala stadsteater ligger mitt emot Resecentrum, på Kungsgatan 53. Planera ditt besök på www.ul.sewww.sl.se eller www.sj.se.

Karta
 (klicka för förstoring):

Uppsala stadsteater karta

Frågor & åsikter
Om du har frågor eller synpunkter på vår verksamhet kontakta biljettkassan 018-14 62 00 eller skicka e-post till: bokabiljett[at]uppsalastadsteater.se