Tvp systrar i ett sovrum som går i orange, en brinnande tårta i förgrunden

Sweet sixteen

Sweet sixteen

Klassrumspjäs för gymnasiet

Ingen föreställningsinformation hittades

Nedan kan privatpersoner köpa biljett till två offentliga föreställningar i november. Publiken samlas i foajén (mer info kommer via e-post efter bokning av biljett).

Lärare – skolföreställningarna som ges ute i klassrummen är nästan fullbokade. Avbokningar sker dock ibland, kontakta osa@uppsalastadsteater.se om tillgängliga speldatum för din skolklass!

”Du vet att jag kommer när du säger det. Du vet att min osaliga ande dras fram ur skuggornas rike när du säger det där tragiska, brinnande ordet som förintar allt. Självmord.”

Dido finns inte mer, sedan två år. Men snart 16-åriga Dunya finns, och nu är de nästan jämngamla. Dunya har fortfarande så svårt att somna. Så svårt att kliva upp på morgonen. Imorgon ska hon hålla ett föredrag om sin syster i skolan, och som alltid när ordet självmord nämns dyker Dido upp som en osalig ande.

Sweet sixteen av den nederländske dramatikern Casper Vandeputte sätts för första gången upp i Sverige, i regi av Robin Keller. En angelägen föreställning som på ett osentimentalt och varmt sätt engagerar till samtalet om det som är så svårt att prata om.

HANDLEDNINGSMATERIAL: Här hittar du handledningsmaterial som kan vara användbart att läsa och ta del av innan föreställningen.

Ord från Publiken

PUBLIK; "Gudomligt bra!"
Gymnasieelev i Uppsala län
PUBLIK; "Det kändes som om jag var med i teatern"
Gymnasieelev i Uppsala län
PUBLIK; "Temat är perfekt för gymnasieungdomar"
Gymnasielärare i Uppsala län

medverkande


Efter föreställningen

Uppsala stadsteater erbjuder en konstnärlig upplevelse och ansvarar inte för uppföljning efter föreställningen. En flyer kommer att delas ut med information och kontakt till olika hjälporganisationer.

Av

Casper Vandeputte (på uppdrag av Amsterdams ungdomsteater de Toneelmakerij)

Översättning

Katharina Keller

Regi

Robin Keller

Kostym

Robin Keller

Dramaturg

Katharina Keller

Mask

Johanna Rönnbäck

BAKOM KULISSERNA

Skådespelarna Hanna Carlsson och Madeleine Ferraud berättar om ”Sweet sixteen”

Affischbild: Fredrika Eriksson