tre ansikten i ett kaljdioskop

Spegel­mannen

Spegel­mannen

Tidernas största journalistbluff

Speldatum

Den unge journalisten Claas Relotius kammar hem pris efter pris för sina fängslande reportage. Men hans kollega börjar ana oegentligheter… Spegelmannen är en nyskriven pjäs som bjuder på en spänningsfylld jakt efter sanning och ett hisnande teatraliskt grepp i true crime-genren där fiktionslagren avlöser varandra.

Claas Relotius klättrar snabbt på karriärstegen. Han skriver om alltifrån flyktingar till miljökatastrofer, för den prestigefyllda tyska tidskriften Der Spiegel. Han skriver om den lille pojken vars graffitimålning blev startskottet på inbördeskriget i Syrien. Han skriver om kvinnan som åker USA runt, för att bevittna dödsstraff. Han studsar runt mellan världsdelar. Han prisas och lovordas.

Kollegan Juan tycker att artiklarna är bra, enastående. Kanske lite för bra. Han bestämmer sig för att resa i Reloutius fotspår. Spegelmannen är en nyskriven verklighetsbaserad pjäs om journalisterna Claas Relotius och Juan Moreno, om jakten på sanning och ett undersökande av berättelsernas makt över oss alla. 

AW MED SMÖRREBRÖD

Ta en AW innan föreställningen! Köp till smörrebröd x3 för 150 kr när du bokar din biljett. Vi rekommenderar att du är på plats ca en timme innan föreställningen börjar, mat och dryck hämtas ut i Teaterbaren vid ankomst.

-Rostbiff, potatissallad, picklad gurka och rostad lök
-Inkokt röding, curry- och äppelsallad, ruccola
-Råbiff på klassiskt vis

rECENSIONER & pRESS

En podcastserie i samarbete mellan Uppgång och fall och Uppsala stadsteater.
En podcastserie i samarbete mellan Uppgång och fall och Uppsala stadsteater.

medverkande


Av och regi

Viktor Tjerneld

Scenografi och kostym

Marie Moberg

Ljuddesign

Emil Bøll

Ljus

Anders Kjems

Mask

Johanna Rönnbäck

Bakom Kulisserna


Tack till Felix Utting. Produceras i samarbete med Mungo Park, Danmark.

Affischbild: Johan Björnsrud, Pontus Eklund, Maria Lilja. Trailer: Pontus Eklund.