Pjäsarkiv: Samtid!

Samtal & livemusik

Teaterchef Petra Brylander med gäster i utforskande samtal följt av sköna konserter. Teaterns nya serie med lustfyllda möten, skarpa iakttagelser och reflektioner om den tid vi lever i.

PROGRAM 9/5 kl 20.00, Lilla scen
kl 20.00 Ola Larsmo, författare och litteraturkritiker, tidigare ordförande i Svenska PEN, gästar i samtal med Teaterchef Petra Brylander.
ca kl 20.40 Paus
ca kl 21.00 Konsert med Franska Trion.

Franska trions musik är svår att beskriva men lätt att älska. Kanske är det någon slags rock. Eller blues, eller jazz. Den passar inte in någonstans men ändå överallt. Texterna är ett kapitel för sig, banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Levererat av frontfiguren Matti Ollikainens passionerade, desperata och fullständigt oförställda röst. Tillsammans med vapendragarna Thommy Larsson (trummor) och Viktor Turegård (bas) är det en konstellation som fullständigt exploderar live. Det drivs ut onda andar, tröstar och ger hopp. Kort sagt ett ytterst kompetent band som levererar kväll efter kväll.

Franska Trion, en institution på den svenska musikscenen. Efter åtta album, drygt 100 låtar och ett oräkneligt antal livespelningar har bandet nått en kultstatus som få andra band har.

Matti Ollikainen och Franska Trion har vid sidan av sin egen musik samarbetat med Anna Järvinen, Håkan Hellström, Joel Alme, Stefan Sundström, Hästpojken, Mando Diao, Fibes oh Fibes, Peps Persson och Björn Olsson m. fl.

I samarbete med Uppsala universitet
SAMTID! följs av några studenter vid Uppsala universitet på kursen Medie- och kommunikationsvetenskap B VT2018. Studenterna har skapat medieproduktioner i form av en film, bild och ’Card News’, däribland trailern ovan.

Tidigare program
Seriens första samtalsgäst 6 mars var Evin Ismail, doktorand i sociologi vid Uppsala universitet och med återkommande kolumner på SvD Understrecket och kultursidorna, som studerar Islamiska statens aktiviteter i sociala medier. Efter samtalet följde en konsert med Pontus Eklund och Elisabeth Wernesjö.

Seriens andra samtalsgäst 4 april var Lawen Mohtadi, journalist, författare, regissör och förläggare. Efter samtalet följde konsert med Löst folk.

Lilla scenen & Intiman 100-150 kr
Premiär: 06. f 2018
Längd: cirka 1 tim 40 min

Pris

I biljettpriset ingår både samtal och musik.

Av
Petra Brylander
Med
Evin Ismail, Lawen Mohtadi, Ola Larsmo, Elisabeth Wernesjö, Pontus Eklund, Löst folk, Franska Trion
Affisch
Michelle Hammenfeldt
Trailer
Ludvig Danielsson, Yike Shi, Yu Fangyu, Wei Yuqing och Hanbyul Lee