Pjäsarkiv: Özz & Måns – Världens Historia

»90 minuters oavbrutet skratt« Aftonbladet

Sveriges roligaste historielektion har nu blivit VÄRLDENS roligaste!

16 f
Premiärdatum
Sveriges mest dynamiska och underhållande komiker-duo Özz Nûjen och Måns Möller bjuder med oss på en ny resa bakåt i tiden. Efter att närmare 80 000 personer vallfärdat till konserthus och teatrar genom vårt avlånga land för att skratta sig igenom »Sveriges Historia – den nakna sanningen« återkommer nu Özz Nûjen och Måns Möller med föreställningen »Världens historia – den osminkade sanningen«.

Välkomna till en 90-minuters standupshow där du kommer att både skratta läppen av dig och lära dig en hel del om mänsklighetens historia och kanske även lite om dig själv. Vi kommer att få se och höra både väntade och oväntade historier om oss och vår värld, till exempel varför det för första gången i världshistorien dör fler människor av fetma än av svält.

»Världen som vi känner den är inte sig lik längre och för att förstå var vi är på väg måste vi stanna upp och blicka bakåt.« – Özz Nujen

»Jag har funderat på hur svårt det måste ha varit att jobba som SYO-konsulent på den tiden folk bara kunde välja mellan att vara jägare eller samlare?« – Måns Möller

Med sin unika, smarta och populära humor och dialog som verktyg kommer Måns och Özz ta med publiken på en resa genom vår världshistoria och försöka ta sig an funderingar som:

Vem var och är den mäktigaste kvinnan genom tiderna? Elisabeth I, Margaret Thatcher eller Kleopatra? Hur gick det till första gången man skulle provsmaka alla svampar i skogen för att se vilka som gick att äta och inte? – »Jag tar den här gula trumpetliknande så kan väl du prova den där vackra röda med vita prickar på?« Vilken är den viktigaste uppfinningen i mänsklighetens historia, ångmaskinen, hjulet eller Fidget Spinnern?

Stora scenen 195-425 kr
Premiär: 16. f 2020
Längd: 90-110 min