Pjäsarkiv: Konsten att göra en chilenare

Ni sätter ord på det jag har känt hela mitt liv
Publikens reaktioner

En pjäs om Sverige & identitet

05 april
Premiärdatum
Vad har Gemakvägen på Hovshaga i Växjö gemensamt med Malmvägen i Sollentuna, Stockholm? På båda platserna växer två barn, ungdomar, skådespelare med sitt ursprung i Chile upp och undrar »var kommer jag ifrån?«

Nils invandrade till Sverige när han var 6 månader för att leva med sin svenska adoptivfamilj i Småland. Gloria invandrade vid 4 års ålder, med sin chilenska familj för att leva i exil i Stockholm.

Båda har under hela sin uppväxt sökt svar och ställts inför frågor kring sin identitet och tillhörighet. Hur Nils som tonåring satt i ett kök i Hovshaga i Växjö bland ungdomar med skinheadskläder som sjöng till vit makt musik samtidigt som Gloria såg föräldrarna och sina vänner organisera sig på Malmvägen i Sollentuna och kommunicera med Walkie Talkies, rädda för att bli ännu ett offer för lasermannen.

Insamlat material från de båda skådespelarnas livstid gestaltas vardagligt och poetiskt genom text, musik och sång. De möts kring frågan om ursprung.

Lilla scenen 150 kr
Premiär: 05. april 2019
Längd: 1 timme. Ingen paus.
Av
Gloria Tapia, Nils Närman Svensson & Manuel Cubas
Regi
Manuel Cubas
Ljud & ljus
Pekka Tuppurainen

Press & publik om pjäsen

Publikens reaktioner
»Tack för underbar själslig resa med många skratt för alla som funderar på sin egen identitet i förhållande till kultur och nationalitet«
»Det roligaste och viktigaste jag sett på länge. Länge sen jag skratta så mycket och så högt, skratt o tårar!«
»Befriande att äntligen se något som man kan känna igen sig i! Tung uppsättning! Ärlig unik och nostalgisk!«
»Ni sätter ord på det jag har känt hela mitt liv«