Skådespelaren Crister Olsson i en strålkastare

Ett teaterliv

Ett teaterliv

Betraktelser från och bakom scenen med Crister Olsson

Speldatum

Crister Olsson tog tåget upp till Uppsala sommaren 1977. Det var senvår, han hade just utexaminerats från scenskolan i Göteborg. Han hade redan tackat nej till några pjäskontrakt. I snart 45 år har Uppsala stadsteater sedan haft den stora glädjen att ha Crister Olsson som en del av vår ensemble.

Hur mår man som skådespelare av att bli sågad? Och höjd till skyarna? Hur är det att arbeta ihop med demonregissörer, eller med barnteater?

Välkommen på en föreställning – och ett personligt möte – med Crister Olsson. I Ett teaterliv får ni i publiken på vår minsta scen Intiman vara med om betraktelser från liv på och bakom scenen. Det blir anekdoter om teaterns glädjeämnen och baksidor, med svärta och med värme, främst från Cristers 15 första år på Uppsala stadsteater. Åskådarna bjuds också in i samtalet/frågestunden (om man vill!), vilket gör varje föreställning unik.

Lunchteater I biljettpriset ingår dillkött på kalv med kokt potatis, glaserade morötter och gröna ärtor. Vegetariskt: quorngryta med samma tillbehör. Föredrar du vegetariskt alternativ eller är allergisk? Kontakta Teaterbaren: 018-13 57 09 eller info@teaterbarenuppsala.se

Recensioner

REPORTAGE: "Egentligen skulle jag bara vara här i tre månader men det blev 45 år"
Uppsalatidningen

Medverkande

Av

Crister Olsson

Scenografi & kostym

Crister Olsson & teaterns personal

Ljus

Tommy Sahlén

Affischfoto: Fredrika Eriksson