Pjäsarkiv: Döden, en livsnödvändighet

Minisymposium kring döden och Bergman i Uppsala

I Roma på Gotland har scenkonstnärer, forskare och kritiker under flera somrar träffats för att diskutera scenkonst och liv invid klosterruinens högresta valv. Nu möts vi i vinterskrud för att fortsätta samtalet på Uppsala stadsteater.

Hör Ullacarin Nyberg, psykiater, om hur mycket vi har att vinna på att ge döden en plats i våra liv. Talar gör också Caroline Krook, seniorbiskop i Svenska kyrkan, kring vad som händer i ett samhälle där inte ens de troende orkar att tro.

Efter att vi lyssnat på talarna följer ett panelsamtal med Jan Holmberg, filmvetare/vd för Bergmanstiftelsen och en av regissörerna för Det sjunde inseglet Hugo Hansén, samt Teaterchef Petra Brylander (med flera). Samtalsledare: Anna Hedelius, teaterkritiker.

Minisymposiumet äger rum en halvtimme efter lördagens föreställning av Det sjunde inseglet den 8 december kl 18-19.15 på Intiman.

Fritt inträde men biljett behövs pga begränsat antal platser. För att boka: hör av dig till biljettkassan 018-14 62 00 eller e-posta bokabiljett[a]uppsalastadsteater.se

Intiman Kostnadsfritt
Premiär: 08. f 2018
Längd: 1 h 15 min
Talare: Ullacarin Nyberg
Psykiater
Talare: Caroline Krook
Seniorbiskop i Svenska kyrkan
Samtalsledare: Anna Hedelius
Teaterkritiker
I panelen: Jan Holmberg
Filmvetare/vd för Bergmanstiftelsen
I panelen: Hugo Hansén
En av regissörerna för »Det sjunde inseglet«
I panelen: Petra Brylander
Teaterchef