För en föreställning

Fotograf Klara G, Uppsala stadsteater

ETT BARN, 8-11 ÅR, SÖKES

Hösten 2023 är det urpremiär för föreställningen Tysk höst på Uppsala stadsteater. Föreställningen bygger främst på Stig Dagermans bok från 1947, Tysk höst, som publicerades utifrån hans dagsedlar i Expressen 1946. Hans rapporter från ett krossat Tyskland har genom åren blivit en viktig studie av krigets brutala efterverkningar. Den efterföljande boken Tysk höst blev snabbt en klassiker och har översatts till många språk. Tysk höst har premiär på Uppsala stadsteater den 16 september, 2023.

Till en denna föreställning i höst söker vi ett barn som spelar en 8-årig pojke. Vi tror att du är 8-11 år gammal och har vana av att spela teater. Repetitionerna kommer ligga några dagar i veckan, framför allt kvällar och lördagar men även dagtid/eftermiddag vid några tillfällen. Föreställningarna kommer spelas kvällstid i september-november, och pjäsen riktar sig till en vuxenpublik.

Anmäl intresse via mejl till anna.sandin@uppsalastadsteater.se, och berätta om tidigare teatererfarenheter. Ange namn, ålder och längd på den sökande. Bifoga ett helfoto och kontaktuppgifter till vårdnadshavare.