”Älskarinnorna” Scenkonst­biennalen 2023

”Älskarinnorna” är en av årets utvalda föreställningar till Scenkonstbiennalen 2023 – en aktuell berättelse om kapitalism, feminism, klass och kön, skriven i en tid av konservativa strömningar. Boka dina biljetter idag!

”Älskarinnorna” ges på Scenkonstbiennalen 2023, på Dramatens Stora scen 2 juni kl 15.00-16.45 och 3 juni kl 12.00-13.45. Köp dina biljetter här!

Varför är den här historien, som skrevs för nästan 50 år sedan, fortfarande viktig att berätta? Därför att det är egentligen inte en berättelse om en annan tid, en annan plats. Den handlar inte ens om kvinnor, utan om hela det system av ekonomiska transaktioner som gör människor kvantifierbara och möjliga att utvärdera utifrån materiella parametrar i stället för människovärde. Anja Suša, regissör

Nobelprisade författaren Elfriede Jelineks hyllade roman från 1975 speglar två kvinnor som arbetar i en fabrik och vill gifta sig för att göra en klassresa uppåt. Det är också en berättelse om hur samhället lämnade dem utan några alternativ.

I DN recenserades föreställningen bland annat: ”Imponerande finstilt spel av en helt enkelt urstark ensemble”. Älskarinnorna hade Sverigepremiär på Uppsala stadsteater den 17 september 2022. Nu kan du köpa biljetter och festivalpass till Scenkonstbiennalen och får en ny chans att se föreställningen.

Anja Suša är mångfalt prisbelönad som teaterregissör, verksam i Serbien, Kroatien, Montenegro, Slovenien, Polen, Sverige och Danmark, och har bland annat också haft rollen som curator vid Belgrade International Theatre Festival (BITEF). Sedan 2019 undervisar hon också som professor i teaterregi vid Stockholms konstnärliga högskola. På Uppsala stadsteater regisserade hon Inte hela världen? 2016, och 3 vintrar 2019.


Biljetter, festivalpass & mer information

Scenkonstbiennalen är Sveriges största festival för scenkonsten. Biennalen arrangeras vartannat år av organisationen Scensverige i samverkan med parter på den ort som håller festivalen det aktuella året. Årets biennal arrangeras av Scensverige i samarbete med Dramaten och pågår i Stockholm mellan den 30 maj till den 4 juni.

Biljetter och festivalpass till Älskarinnorna och hela programmet som ges under Scenkonstbiennalen 2023 säljs på Scensveriges webbplats.

Läs mer om föreställningen…