Dansfiket

Avnjut en lördagsfika och möt några av de främsta koreograferna och dansarna från Sverige! Förvänta dig förstklassig, superb och kittlande dans med inslag av sceniska, dansanta och musikaliska uttryck utöver det vanliga. Möt danskonsten i en härligt välkomnande miljö i teaterns kafésalong!

Lördagen den 22 februari kl 14-15.30
Lotta Melin .M.A.P med
Anna Westberg, Henrietta Wallberg och Robin af Ekenstam
Lotta Melin har omfattande erfarenhet av att arbeta med experimentell musik, konst och nya tekniker. Under sina år som yrkesverksam performanceartist har hon bland annat undersökt sambandet mellan ljud och rörelse, där hon omvandlat sig själv till ett ljudande instrument. Melins scenkonst rör sig ledigt mellan dans, performance, musik & ljudkonst.

På Dansfiket delar Lotta med sig av utdrag ur föreställningen Gare Du Nord via solon och duetter samt överraskande  musikimprovisation med Theremin och slagverk.

“Gränsen mellan den absoluta konkretionen och det drömlikt surrealistiska är gärna flytande hos koreografen Lotta Melin. Sällan har den varit mer omtumlande än i nya verket ”Gare du Nord”, ett genuint allkonstverk där publiken genom kringelkrokar ledsagas runt i rum efter rum i anrika Konstakademien.”  Örjan Abrahmasson DN

www.lottamelin.com

Lördagen den 22 mars kl 14-15.30
Tommy Håkansson
dansar
En Kråka På Hufvudet –
en cyklisk fantasi med kråka som tema
Musik: Jan Carleklev
Tommy Håkansson är en vilt skapande människa som struntar blankt i begränsningar och konventioner. Från sockeplast till internationell karriär. Från showdans till experimentell låda. Från det minimalistiska till det maximalistiska. Tommy skapar med kropp, film och textil och är inne i sin tredje fas som dansare och koreograf – en egen spännande värld.

Marie Öhrn och Mikael Augustsson
ger en Tangokonsert
Marie Öhrn är skådespelerska och började sin karriär med sångroller i verk av Brecht och Weill på Oktoberteatern och på Berns och har – först nu, sent i livet – bestämt sig för att ta sin lust och sitt behov av att sjunga tango på allvar.
Mikael Augustsson är ackordeonist och bandoneonist och har en unik tangokunskap som utvecklats från mästare i Buenos Aires. Han arbetar som musiker, kompositör, arrangör och producent och har bla verkat som solist med Sveriges Radios symfoniorkester och Kungliga Filharmoniska Orkestern.
www.mikaelaugustsson.com
www.marieohrn.se

Välkomna att bara lyssna eller ta med tangoskorna för en svängom!

Lördagen den 10 maj kl 14-15.30
Ami Skånberg Dahlstedt med Frej von Fräähsen
Ami Skånberg Dahlstedt undersöker i sitt arbete hur hon kan integrera japansk dans i sin praktik som utövare och skapare av scenkonst, film och text. Hon har bland annat fastnat för könsöverskridande roller, något som är väsentligt i all asiatisk teater. Ami bråkar med teceremonin, med krigarromantiken och med kroppsliga konstruktioner. Hon är både man och kvinna i en fyrahundra år gammal dragqueentradition.
Med på scenen är dansaren och koreografen Frej von Fräähsen.
http://omdans.wordpress.com/

Arrangör: Maudsart – www.maudsart.se
Curator: Maud Karlsson
Dansfiket har möjliggjorts med stöd från Uppsala kommuns kulturnämnd och Kultur i Länet.
Följ oss på FB – www.facebook.com/Dansfiket
Med reservation för ändringar!

Salongen
Premiär: Dansfiket tar plats i Salongen lör 22/2, 22/3 & 10/5
Längd: ca 1 tim 30 minuter

Arrangör: Maudsart – www.maudsart.se